Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Jong XL komt eraan

De stad Rotterdam en de deelgemeente Feijenoord hebben onlangs gezamenlijk besloten een JONG XL in het deelgemeentekantoor te realiseren. Binnenkort wordt begonnen met de verbouwing hiervan.

Wat is JONG XL?
Een laagdrempelige één loketvoorziening voor jongeren en gezinnen, waar zo min mogelijk extern doorverwezen hoeft te worden. Dus: beetpakken, vasthouden en weer loslaten als zaken geregeld zijn. Een one-stop-shop waar doorverwijzen dus geen regel, maar uitzondering is.

Opvoedingsondersteuning
Men kan hier terecht met vragen die gaan over of een relatie hebben met opvoedingsondersteuning en gezondheid, maar ook met vragen die betrekking hebben op zaken als huisvesting, scholing, werk, schuldenproblematiek en vrije tijdsbesteding.

Waarom JONG XL?
Ouders kunnen vanaf de geboorte van hun kind in dit centrum terecht voor regelmatige controles van de ontwikkeling van hun kind en met vragen over de opvoeding. Als er problemen zijn met de opvoeding of ontwikkeling kunnen ouders er terecht voor (kortdurende) hulp. Jongeren kunnen er terecht met vragen en problemen op tal van gebieden en worden er direct geholpen.

Informatie
Via de deelgemeentepagina en internet blijven we u op de hoogte houden van de laatste ontwikkelingen rondom JONG XL Feijenoord.