Opsporing Verzocht

Maandag 30 oktober 2006 - http://www.opsporingverzocht.nl Presentatie: Anniko van Santen en Frits Sissing
Uitzending: dinsdag 31 oktober 2006 (+ 21.50 uur / Ned.1)

Inbraken supermarktketens in o.a. Wapenveld
Moord op 51-jarige Marinus Ooms
Openlijke geweldplegingen in Dordrecht
Gewapende woningoverval in Delft Beroving bij begraafplaats inSlijk Ewijk Resultaten uitzending 24oktober en eventueel opgeloste zaken

Wapenveld: Inbraken Supermarktketens

Dodrecht: Openlijke geweldplegingen

De Bovenregionale Recherche Noord- en Oost-Nederland zoekt de daders van meer dan 200 inbraken bij drie grote supermarktketens. In mei 2006 is bij een Aldi in Opheusden ingebroken en in juli bij een Aldi in Wapenveld. Opsporing verzocht toont de daders van beide inbraken, die waarschijnlijk behoren tot één en dezelfde dadergroep.

Het is een ware plaag in Dordrecht, jongeren die de ene vernieling na de andere aanrichten. Vanaf januari tot en met augustus 2006 gaat het om ruim 1700 bekende gevallen, waaronder zo'n 250 bushokjes. De totale schade loopt in de miljoenen. Om dit zinloze geweld een halt toe te roepen heeft de politie op een aantal locaties verborgen camera's geplaatst. Dit heeft al geleid tot enkele aanhoudingen.

Haulerwijk: Moord 51-jarige Marinus Ooms
Delft: Gewapende woningoverval (follow-up 22-08-2006)

Woensdag 11 oktober 2006 wordt het lichaam van de 51-jarige Marinus Ooms in zijn huis aan de Slotemaker de Bruïneweg in het Friese Haulerwijk gevonden. Hij ligt op zijn slaapkamer en is met een mes om het leven gebracht. Marinus Ooms is in de nacht van zondag 8 op maandag 9 oktober om het leven gebracht.

Maandagavond 29 mei 2006 is een 21-jarige student samen met zijn, eveneens studerende, 23-jarige vriendin in hun huis aan de Elzenlaan in Delft. Er is net een vriend bij ze op bezoek gekomen als daarna nog een keer de bel gaat. De jongen doet open en wordt meteen door twee mannen gegrepen. Eén van hen heeft een pistool en vraagt naar anabolen. De daders zijn er van overtuigd dat het slachtoffer daarin handelt en geloven hem niet, als hij zegt van niets te weten. De daders gaan dan zover, dat ze het haar van de vriendin afsnijden en van het slachtoffer zelf zijn pink. Sinds onze uitzending van 22 augustus zijn er meer details rond deze zaak bekend.

Slijk Ewijk: Beroving bij begraafplaats
Resultaten uitzending 24 oktober

Donderdag 5 oktober 2006 bezoeken een 74-jarige vrouw en haar 77-jarige broer het graf van hun ouders in het Gelderse Slijk Ewijk, net boven Nijmegen. Als zij op de begraafplaats zijn, verschijnt er ineens een onbekende man ten tonele, die de schoudertas van de vrouw wil afpakken. Zowel de broer als zijn zuster worden hard door de dader geschopt en geslagen.

In de uitzending van 31 oktober melden wij de resultaten van onze vorige uitzendingen en eventueel opgeloste zaken.