Gemeente Leeuwarden

Persbericht/ Persuitnodiging:

Veilig 'scooten' in Leeuwarden

Op 1 november om 13.00 uur geeft Gerrit Krol het startschot voor de eerste scootmobiel-training van Leeuwarden. U bent van harte welkom in de Hofwijck.

Een scootmobiel vergroot de mobiliteit van veel mensen. Jaarlijks komen er 10.000 scootmobielen bij. Helaas is er niet altijd genoeg aandacht voor de (verkeers)veiligheid en behendigheid. De gemeente Leeuwarden, de Stichting Bevordering Verkeerseducatie (SBV) en het Regionaal orgaan verkeersveiligheid Fryslân (ROF) organiseren op 1 en 2 november a.s. een drietal scootmobiel-trainingen.

De eerste training is op woensdag 1 november om 13.00 uur, in de Hofwijck (Dirk Zeperweg 2). Op 2 november zijn de trainingen om 8.45 uur in het Erasmushiem (Trosdravik 2) en om 13.15 uur in het Greunshiem (Tjotterstraat 16).

Er hebben zich 75 mensen aangemeld voor de trainingen. De training wordt kosteloos aangeboden en is ontwikkeld door de SBV. De cursus bestaat uit een theoriegedeelte, een behendigheidstest en een praktijkrit.

Er is ook een naslagwerk ontwikkeld. Dat staat vol met tips en verkeersregels. Het boekje is te bestellen via www.stichtingsbv.nl.

De gemeente Leeuwarden is op diverse manieren nauw betrokken bij een

grootschalige campagne die als doel heeft het aantal verkeersslachtoffers in de provincie Fryslân in 2010 met ten minste 25% te verminderen. In dat kader worden er cursussen, lespakketten, voorlichtingsmateriaal en trainingen aangeboden aan verschillende leeftijdsgroepen en verkeersdeelnemers, waaronder de scootmobielbezitters.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de perstelefoon gemeente Leeuwarden, 058-233 4002.