Gemeente Goes

Persberichten

Fotowedstrijd 'Van glasnegatief tot pixel' (26 oktober 2006)

Het gemeentearchief van Goes organiseert een fotowedstrijd voor alle inwoners van Goes. Het thema van deze fotowedstrijd is wonen en werken in de gemeente Goes. De foto's moeten gaan over sport en recreatie, school en werk, woonsituatie en woonomgeving, natuur of verenigingen. Het gemeentearchief daagt alle inwoners van Goes uit om hun mooiste foto in te zenden van het prachtigste, leukste, meest bijzondere plekje, een leuk of grappig of een ontroerend moment. Er mogen alleen foto's worden ingestuurd die zich afspelen in de gemeente Goes (Goes en de kernen Kattendijke, Wolphaartsdijk, Oud Sabbinge, 's-Heer Hendrikskinderen, 's-Heer Arendskerke, Wilhelminadorp en Kloetinge). De foto's moeten door de deelnemer zelf zijn gemaakt.

De deelnemers worden verdeeld in drie categorieën:


1. Jongeren van 6-12 jaar


2. Jongeren van 12-18 jaar


3. 18 jaar en ouder

De foto's die ingezonden worden maken in de toekomst deel uit van de geschiedenis van Goes. Een selectie van de foto's wordt tentoongesteld in de hal van het Stadskantoor. Deze tentoonstelling wordt gecombineerd met een overzicht van historische foto's uit collectie van het archief. De foto's van de fotowedstrijd worden door een deskundige jury worden beoordeeld.

Inzenden kan van 1 november- 1 december 2006.

Natuurlijk vallen er prijzen te winnen met deze fotowedstrijd:


1. Jongeren 6-12 jaar vijf stripboeken en kaartjes voor het hele gezin voor de Efteling.

Bovendien kan de winnaar met de hele klas een rondleiding krijgen in het Stadhuis van Goes of in het Historisch Museum de Bevelanden.


2. Jongeren 12-18 jaar t wee kaartjes voor een concert van Blo"f (op 24 februari 2007 theatertour in de Doelen in Rotterdam) en voor 100 euro waardebonnen. Ook kan de winnaar een rondleiding krijgen met de hele klas in het Stadhuis of in het Museum de Bevelanden.


3. 18 jaar en ouder EUR 150,- aan waardebonnen en een surprise.

Deelnameformulier en wedstrijdreglement zijn af te halen in de studiezaal van het gemeentearchief in het Stadskantoor, M.A. de Ruijterlaan 2 in Goes of te downloaden vanaf de site www.goes.nl.(vanaf 27 oktober).

De feestelijke prijsuitreiking is op woensdag 13 december in het Stadskantoor.