Gemeente Sint-Oedenrode


OPENBARE BESLUITENLIJST B&W VERGADERING D.D. 24 oktober 2006 PAGINA 1

Nr. 5 Onderwerp Voorstel Besluit Samenvatting. Aanwezig:
BurgemeesterP.M. Maas
Wethouder H.W.M.A. van den Berk ­
van de Laar,
Wethouder J.C.M. Hendriks ­ van
Kemenade,
Wethouder R.A. Dekkers
Gemeentesecretaris J.W.F. Compagne.
1. Best.secr Openbare- en niet openbare Goedkeuring Akkoord. Besluitenlijst B&W-vergadering dd. 17 oktober 2006

2. Best.secr Uitnodigingen tbv: Beslissen wie gaat. a. fokpaardendag d.d. 28-10-2006; a. burg. gaat b. opening overzichtstentoonstelling b. burg. en weth. Hendriks Adri Frigge d.d. 29-10-2006; gaan c. receptie tgv 50-jarig huwelijk fam. c. burg. en weth. Hendriks V.d. Horst d.d. 3-11-2006; gaan d. receptie 50-jarig jubileum Ritakoor d. burg. en weth. Dekkers d.d. 26-11-2006. gaan
3. BEZ ICT-samenwerking. Instemmen met: Akkoord.
1. in principe samenwerking op ICT-gebied binnen deelregio Den Bosch;
2. gefaseerd uitvoeren met als einddoel Share Service Center;
3. invullen projectstructuur met regionale programmamanager en stuurgroep;
4. inzet nog nader te bepalen extra middelen.

4. BEZ-BV Verruiming uitlooptijd horeca. 1. instemmen met ontwerp-besluit tot het kenbaar Akkoord. maken van het voornemen tot verruiming van de uitlooptijd voor de horecabedrijven in het weekeinde en gelegenheid bieden tot inspraak; 2. op grond van de inspraakverordening gedurende drie weken inspraak verlenen over het ontwerp-besluit; 3. de horecaondernemers in kennis stellen van het voornemen; 4. de raad in kennis stellen van het ontwerp-besluit.


5. OSZ-FIN Overzicht niet gehonoreerde Ter inzage leggen voor de raad. Akkoord. investeringen en bestedingen.

6. PBZ-BW Verzoek tot legesteruggaaf afwijkend Kennisnemen van het standpunt van de Akkoord. van legesverordening. heffingsambtenaar en voor voorliggend verzoek uitgaan

OPENBARE BESLUITENLIJST B&W VERGADERING D.D. 24 oktober 2006 PAGINA 2

Nr. 5 Onderwerp Voorstel Besluit Samenvatting. van de legesverordening (25% legesteruggaaf) en géén aanwijzing te geven om over te gaan tot 50% legesteruggaaf.
7. PBZ-BW Structuurplan, Partiële herziening Instemmen met het opstarten van de procedure voor de Akkoord. Boskant. partiële herziening van het structuurplan voor de uitbreiding van Boskant.
8. PBZ-BW Wet Voorkeursrecht gemeenten De raad op grond van art. 2 en 6 Wvg voorstellen Akkoord. Boskant. percelen in de plangebieden Elzenpad en Kremselen aan te wijzen als grond waarop de artikel 10-24, 26 en 27 van de Wvg van toepassing zijn.
9. PBZ-WIZ Jaarrekening 2005 en begrotingen Voor kennisgeving aannemen. Akkoord. 2006/2007 van de Stichting
Vluchtelingenwerk.

10. SLZ-IG Herinrichting Kerkplein-Heuvel, Uitvoering van de aanleg openbare verlichting c.a. Akkoord. Openbare Verlichting c.a. herinrichting Kerkplein-Heuvel gunnen aan Imtech Infra BV voor het bedrag van 54.877,-- excl. BTW.
11. SLZ-IG Groenbeheerplan 2006. 1. instemmen met herintroductie chemische middelen bij Akkoord. onkruidbeheer (vooralsnog voor 2 jaar); 2. instemmen met nader onderzoek naar en uitwerking van overige bezuinigingsmogelijkheden binnen groenbeheer (w.o. stimuleren bewonersparticipatie, privatisering rotondes); 3. instemmen met evaluatie en resultaten, ontwikkelingen en ervaringen na 2 onderhoudsjaren.


12. SLZ-SB Tarieven Sportbedrijf. 1. instemmen met het raadsadvies om de tarieven voor 1 en 2 akkoord; het Sportbedrijf per 2007 te verhogen; 3. jaarlijks indexeren. 2. het voordeel van 35.000,-- betrekken bij de bezuinigingstaakstelling.


13. OSZ-FIN Invoering single information, single audit Kennisnemen van het ministeriële besluit tot invoering van Akkoord. (Sisa). singel information en single audit, waarbij voor een 23-tal regelingen de accountantscontrole bij de jaarrekening zal plaatsvinden.
14. OSZ-JZ Bezwaarschrift 1. het besluit te herroepen voorzover vergunning is Akkoord. Landinrichtingscommissie tegen geweigerd voor kavelaanvaardingswerk (kaw) aanlegvergunning ivm ruilverkaveling. aangegeven op blz. 8-nr.4a en de vergunning hiervoor alsnog verlenen; 2. het besluit herroepen voorzover het betreft de voorschriften verbonden aan de vergunning voor de kaw aangegeven op blz. 8 nr1, blz. 11 nr 1 en blz. 12 nr. 23 en deze voorschriften vervangen door

OPENBARE BESLUITENLIJST B&W VERGADERING D.D. 24 oktober 2006 PAGINA 3

Nr. 5 Onderwerp Voorstel Besluit Samenvatting. voorschriften conform de werkwijze beschreven in het bezwaarschrift van de Landinrichtingscommissie. 3. het bezwaarschrift op genoemde onderdelen gegrond verklaren; 4. het besluit voor het overige in stand laten en het bezwaarschrift voorzover dat gericht is tegen het weigeren van vergunning voor de kaw aangegeven op blz. 10 nr 7 en blz. 12 nr. 15 ongegrond verklaren.


15. PBZ-WIZ WMO-conceptnotitie Ondersteuning 1. instemmen met het in procedure brengen van de Akkoord. Mantelzorgers en vrijwilligers ter WMO-conceptnotitie Ondersteuning Mantelzorgers en uitwerking van deelplan 5, Regionaal vrijwilligers ter uitwerking van deelplan 5, Regionaal Plan van Aanpak WMO. Plan van Aanpak WMO richting lokale en regionale klankbordgroepen; 2. instemmen met het ter inzage leggen van deze notitie.


16. PBZ-WIZ Convenant openbare geestelijke 1. instemmen met de verlenging tot en met 2010 van Akkoord. gezondheidszorg. het Convenant Openbare GGZ, regio Brabant Noordoost; 2. het convenant ter kennisname voorleggen aan de raad.


17. SLZ-EVO Huisvestingsprogramma 2007. Het Huisvestingsprogramma 2007 vaststellen. Akkoord.
18. SLZ-EVO Koopzondag 29-10-2006 autobedrijven Op grond van artikel 3 van de Winkeltijdenwet ontheffing Akkoord. industrieterrein Nijnsel. verlenen.