Gemeente Coevorden

Nieuwe straatnamen op Nederlandse deel Europark

Het college van burgemeester en wethouders van Coevorden heeft vandaag nieuwe straatnamen voor de wegen op het Nederlandse deel van het Europark vastgesteld. Om het grensoverschrijdende karakter van het Europark extra te benadrukken is er voor gekozen om namen te gebruiken van Europese hoofdsteden.

Voor de hoofdstructuur zullen de wegen de naam Europark Allee krijgen. De eerste zijweg op Nederlands grondgebied krijgt de naam Berlijnse Weg. Op Duits grondgebied zal de gemeente Emlichheim de eerste zijweg vermoedelijk Amsterdamse Strasse noemen. De vernieuwde Broekdiek in Duitsland, die een directe aansluiting heeft naar de haven op Nederlands grondgebied, krijgt wat de gemeente Coevorden betreft de naam Brusselse Weg.

Omdat het hier om grensoverschrijdende wegen gaat is afstemming met de gemeente Emlichheim noodzakelijk. De afzonderlijke gemeenten Coevorden en Emlichheim moeten de straatnamen op hun eigen grondgebied zelf formeel vaststellen. De infrastructuur van de eerste en de tweede fase van het Europark is nu nagenoeg gereed.