Gemeente Hilversum

Nieuwbouw poppodium kan starten in april 2007


1 november 2006
Het college van burgemeester en wethouders heeft op 31 oktober het definitief ontwerp voor het nieuwe poppodium Tagrijn vastgesteld. De karakteristieke architectonische voorgevel is hierin nagenoeg ongewijzigd. Tegelijkertijd heeft het college een krediet verleend voor de realisatie van de nieuwbouw. De kredietverlening en het definitief ontwerp wordt op 14 november voorgelegd aan de commissie welzijn. Vervolgens zal de gemeenteraad hierover in december een besluit nemen.

Wanneer alles volgens planning verloopt, kan de uitvoering in april 2007 starten. Het huidige bestuur van de Tagrijn wordt de exploitant van de nieuwe accommodatie.

Krediet
Bovenop de investering door de gemeente van EUR 7.4 miljoen, heeft de provincie een UNA- ISV subsidie van EUR 300.000 beschikbaar gesteld. Voor het realiseren van de popoefenruimtes stelt het college ten slotte een aanvullend krediet beschikbaar van EUR 700.000. Dit laatste bedrag wordt straks via de verhuur van de ruimtes weer met de gemeente verrekend.

Informatiebijeenkomst
Het definitief ontwerp wordt op maandag 13 november gepresenteerd tijdens een informatiebijeenkomst in de Tagrijn. Deze avond begint om 20.00 uur.