Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Apeldoorn - Duo aangehouden voor zinloze mishandelingen   |
De politie heeft dinsdag het onderzoek afgerond van enkele zinloze mishandelingen. Deze werden afgelopen zondag (29/10) gepleegd. De verdachten, twee Apeldoorners van 26 en 28 jaar konden direct worden aangehouden. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Dankzij snelle alarmering van de politie via een mobieltje konden agenten afgelopen zondag twee verdachten van mishandeling na genoeg op heterdaad aanhouden.De mishandelingen hebben plaats gevonden op de Stationsstraat en de 1e Wormenseweg toen jongeren na een avondje stappen naar huis fietsten.

In het eerste geval werd een 19-jarige jongen rond 02.00 uur bij de spoorwegovergang van zijn fiets geslagen. Hij kreeg een klap op zijn oor en toen hij er vandoor ging om een verdere confrontatie te ontlopen, zag hij dat het duo zijn fiets vernielde. Kort daarop reed een groepje jongeren (16 t/m 21 jaar) op de 1e Wormenseweg en werd tegen gehouden door het duo. Een meisje kwam te vallen en de twee mannen stelden zich direct agressief op en deelden enkele rake klappen uit.

De beide mannen liepen weg, maar zij hadden er kennelijk niet op gerekend dat met een mobieltje de politie was gealarmeerd. Nagenoeg op heterdaad werd het duo ingerekend en ingesloten. Zij zijn in verzekering gesteld en de afgelopen dagen verhoord. Na verhoor zijn zij na overleg met de officier van justitie in vrijheid gesteld. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

De jongelui liepen diverse verwondingen op (kneuzingen door het vallen, bloeduitstortingen) en hebben zich onder doktersbehandeling gesteld.

|     |Wenum Wiesel - Bromfietser gewond door botsing            |
Een 24-jarige bromfietser uit Vaassen raakte dinsdagmorgen (31/10) op de Zwolseweg gewond toen hij tijdens het inhalen van een groepje fietsers één van hen raakte.

De man haalde rond 07.45 uur een groepje fietsers in dat twee aan twee reed. Tijdens het inhalen raakte hij het stuur van een 13-jarig meisje uit Vaassen. De bromfietser kwam ten val en werd met onbekend letsel naar het Lukasziekenhuis vervoerd.

|     |Apeldoorn - Politie zoekt getuigen aanrijding             |
De politie is op zoek naar getuigen van een aanrijding van zondagmiddag (29/10) op de kruising Loolaan/Kerklaan.

Een 31-jarige Apeldoorner reed op de rijstrook voor rechtsaf op bovengenoemde kruising toen rond 15.55 uur een onbekende automobilist hem plotseling sneed. Hierdoor moest de Apeldoorner een noodstop maken. Door de noodstop reed de 31-jarige man een stoeprand op waardoor zijn auto flinke schade op liep. Volgens zijn verklaring moet de onbekende automobilist dit gezien hebben.De politie wil de bewuste automobilist graag spreken en is op zoek naar getuigen. In het bijzonders wil de politie in contact komen met een ouder echtpaar met de fiets, dat het ongeval gezien heeft.

|     |Apeldoorn - Auto voor derde keer beschadigd               |
Een 51-jarige vrouw uit Apeldoorn deed dinsdag (31/10) aangifte bij de politie van het beschadigen van haar auto.

De eigenares ontdekte donderdag dat haar auto aan de Adelaarslaan voor de derde keer in een maand tijd beschadigd bleek te zijn. Het slot van het linker voorportier bleek vernield en bovendien zat er een deuk in het portier. De vrouw deed aangifte bij de politie die een onderzoek instelt.

|     |Apeldoorn - Lekkage verraadt hennepplantage               |
Wateroverlast in een flat aan de Gentiaanstraat was de oorzaak dat de politie dinsdagmorgen (31/10) een hennepplantage ontdekte.

De politie kreeg rond 09.35 uur klachten over waterlekkage in een flatwoning. Onderzoek wees uit dat het van een erboven gelegen flat afkomstig was. De politie ontdekte in twee slaapkamers een kwekerij met een hoeveelheid planten en men was bezig in een derde slaapkamer nog een kwekerij in te richten. De bewoner van de woning moet nog verhoord worden. Alle spullen zijn in beslag genomen en vernietigd. De politie maakt proces-verbaal op.

|     |Apeldoorn - Automobilisten zonder alcohol                 |
Tijdens een alcoholcontrole op de Laan van Zevenhuizen bleek dinsdagavond (31/10) geen enkele gecontroleerde automobilist te veel alcohol gedronken te hebben.

De politie controleert met enige regelmaat bestuurders op het gebruik van alcohol in het verkeer. Reden: het terugdringen van het aantal letselongevallen in het verkeer door alcohol misbruik. De controles vinden ook overdag plaats (even een glaasje op een feestje gedronken of nog onder invloed van de vorige avond!) maar veelal in de avond- en nachtelijke uren. Dinsdagavond werden in één uur tijd in totaal 148 automobilisten gecontroleerd. De politie was heel tevreden want geen van hen was onder invloed van alcohol!!!!

|     |Apeldoorn - 28 bestuurders in de fout                     |
Tijdens twee snelheidscontroles gingen dinsdag (31/10) in totaal 28 bestuurders van motorvoertuigen in de fout.

De politie controleerde naar aanleiding van klachten op de Schuttersweg en op de Bartelsweg waar een 30 km-zone is. Op de Schuttersweg passeerden 118 bestuurders de controle. Van hen reden er 27 sneller dan 30. De hoogst gemeten snelheid bedroeg hier 55 km/uur. 20 bestuurders passeerden op de Bartelsweg de controle. Van hen reed er één bestuurder te snel, namelijk 42/km/uur. De bewoners waren heel content met de controles!

Einde berichten


---


---


---

---- --