Amsterdam Airport Schiphol

Drie nieuwe bestemmingen voor Schiphol in winterdienstregeling

De winterdienstregeling 2006-2007 van Amsterdam Airport Schiphol, die loopt van november tot en met maart, telt drie nieuwe bestemmingen voor Schiphol: Exeter en Blackpool in het Verenigd Koninkrijk, en Groningen.

De Britse luchtvaartmaatschappij FlyBe heeft Exeter aan haar netwerk toegevoegd met een dagelijkse vlucht. Afgelopen zomer konden passagiers al meerdere malen per dag met FlyBe naar Norwich en Southampton. Jet2.com, eveneens uit het Verenigd Koninkrijk, vliegt op Blackpool. Die stad is vanwege haar pretparken ook wel bekend als 'rollercoaster city'. Andere bestemmingen van Jet2.com zijn Leeds/Bradford, Manchester en Newcastle. De luchtvaartmaatschappij biedt deze winter 47 vluchten aan tussen Amsterdam en het Verenigd Koninkrijk.

Groningen is een bestemming die voor het eerst sinds jaren weer wordt aangevlogen vanaf Schiphol. VLM Airlines vliegt dagelijks op deze bestemming. Ook Martinair heeft haar lijndienstnetwerk uitgebreid. Twee maal per week kunnen passagiers rechtstreeks naar Paramaribo of Curacao. Nieuw ten opzichte van de vorige winterdienstregeling binnen Europa zijn verder de routes Amsterdam - Madrid met het Spaanse Vueling; Amsterdam - Milaan met easyJet.

Naast de nieuwe bestemmingen heeft een aantal luchtvaartmaatschappijen het aantal dagelijkse en wekelijkse vluchten opgevoerd. Onderstaand netwerkoverzicht geeft een volledig beeld van de veranderingen in het aantal vluchten en bestemmingen ten opzichte van de zomerdienstregeling 2006.

Het wereldwijde netwerk van Schiphol maakt het passagiers mogelijk deze winter rechtstreeks te vliegen op 219 lijndienstbestemmingen, aangeboden door 89 luchtvaartmaatschappijen.

Overzicht
In onderstaand overzicht staan vluchten die ten opzichte van de vorige winterdienst nieuw zijn in de winterdienstregeling 2006/2007 van Amsterdam Airport Schiphol, of waarvan het aantal dagelijkse of wekelijkse vluchten is toegenomen.

Het actuele vluchtschema staat vermeld op www.schiphol.nl/timetable. Deze digitale versie is te downloaden en wordt maandelijks vernieuwd.

Intercontinentaal
Continental Airlines

Houston
10/wekelijks
China Southern

Beijing /
Guangzhou
dagelijks
Egypt Air

Cairo
3/wekelijks
KLM

Chengdu
3/wekelijks

Shanghai
9/wekelijks

Tripoli
4/wekelijks
Martinair
nieuw
Paramaribo
2/wekelijks

nieuw
Curacao
2/wekelijks
United Airlines

Chicago
dagelijks

Europa
Air Astana

Atyrau
4/wekelijks
easyJet

Bristol
2/dagelijks

Geneva
3/dagelijks

London Gatwick
5/dagelijks

nieuw
Milan Malpensa
2/dagelijks
Flybe
nieuw
Exeter
dagelijks

nieuw
Norwich
dagelijks

Southampton
3/dagelijks
Jet2.com
nieuw
Blackpool
5/wekelijks
KLM

Billund
4/dagelijks

London City
8/dagelijks
Lufthansa

Hamburg
4/dagelijks
Malev

Budapest
5/dagelijks
Vueling

Madrid
2/dagelijks
VLM
nieuw
Groningen
dagelijks

London City
13/dagelijks

pdf-versie persbericht

Met 44,2 miljoen passagiers en ruim 1,4 miljoen ton vracht was Amsterdam Airport Schiphol in 2005 de vierde luchthaven van Europa in aantallen passagiers en de derde in vrachtvolume. Zo'n 90 lijndienstmaatschappijen verbinden de luchthaven op rechtstreekse vluchten met ca. 250 bestemmingen over de hele wereld. Schiphol is daarmee één van de vier belangrijkste mainports of hubs van Europa en één van de twee Europese thuisbases van Air France-KLM en de SkyTeam alliantie. De luchthaven Schiphol is ook een belangrijke economische motor voor de regio. Op de luchthaven waren eind oktober 2005, 58.000 mensen werkzaam.

Amsterdam Airport Schiphol is een onderdeel van Schiphol Group. Schiphol Group is een exploitant van luchthavens in binnen- en buitenland en heeft als ambitie om een van de meest toonaangevende luchthavenondernemingen ter wereld te zijn. Zie http://www.schiphol.nl

Voor informatie: pressoffice@schiphol.nl