Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten woensdag 1 november 2006

Zaanstreek-Waterland, 01-11-2006

Politie pakt afpersers, inbraak supermarkt en drankrijder zonder rijbewijs

Politie pakt afpersers

Purmerend.

De politie heeft op 25 oktober twee Amsterdammers van 42 en 30 jaar en een 43-jarige man uit Purmerend aangehouden als verdachten van afpersing. Een 42-jarige Purmerender werd op 24 oktober ergens in Purmerend door twee mannen, die zich voordeden als werknemers van een incassobureau, met geweld bedreigd. De Purmerender moest een flink geldbedrag betalen om een "oude schuld met rente" in te lossen. De man voelde zich zodanig bedreigd dat hij zich genoodzaakt zag het bedrag te betalen. Verschillende politiediensten werden ingezet en woensdagmiddag konden de drie verdachten door een arrestatieteam worden aangehouden. Zij werden vrijdag bij de rechter commissaris voorgeleid en in bewaring gesteld. Afgelopen maandag werd de vermoedelijke opdrachtgever, een 47-jarige man uit Purmerend als vierde verdachte aangehouden. Hij wordt donderdag voorgeleid.

Vrouw belemmert ambtenares

Wormerveer, dinsdag 31 oktober 2006, 14:09 uur.

De politie heeft van een ambtenares van de gemeente Zaanstad een 34-jarige vrouw uit IJmuiden overgenomen die was aangehouden. De ambtenares bekeurde een man in de Albert Meijnsstraat omdat hij illegaal grof vuil dumpte. De vrouw uit IJmuiden bemoeide zich er zodanig mee dat de gemeentebeamte haar werk niet kon voortzetten. Ook werden beledigingen geuit. Omdat de vrouw ondanks herhaalde waarschuwingen niet wilde vertrekken werd zij aangehouden. Zij werd na verhoor, waarin zij niets wilde verklaren, in vrijheid gesteld. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Inbraak supermarkt

Krommenie, woensdag 1 november 2006, 05:17 uur.

De politie onderzoekt een inbraak bij een supermarkt aan het Rosariumplein waarbij men is binnengekomen door een ruit van de voordeur met stenen in te gooien. Vanuit de zaak werd een onbekende hoeveelheid rookwaren gestolen. De politie heeft niemand kunnen betrappen omdat het inbraakalarm pas een half uur na inschakeling aan de meldkamer was doorgegeven.

Twee drankrijders

Den Ilp, 31 oktober 2006. 23:50 uur

In Den Ilp hebben agenten dinsdagavond het rijbewijs ingevorderd van een 40-jarige vrouw uit Purmerland omdat zij dronken achter het stuur van haar auto zat. Een collega-agent uit Amsterdam zag de vrouw rijden en waarschuwde zijn collega's omdat de bestuurder nogal opvallend rijgedrag vertoonde. De vrouw veroorzaakte meerdere malen bijna een aanrijding en reed twee keer zo hard als toegestaan. De vrouw bleek de alcohollimiet drieeneenhalf keer te hebben overschreden (het alcoholgehalte bedroeg 1,8).

Op de Purmerweg in Purmerend werd dinsdagmiddag rond 14:00 uur ook een drankrijder van de weg gehaald. Een 48-jarige man uit Purmerend had teveel gedronken en kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van twee uren.

Drankrijder zonder rijbewijs

Zuidoost Beemster, woensdag 1 november 2006, 02:07 uur

Agenten hebben in de nacht van woensdag op donderdag op de A7 een drankrijder zonder rijbewijs van de weg gehaald. De bestuurder reed slingerend over de A7 waarbij hij beide rijbanen nodig had. Ter hoogte van afslag Purmerend-Noord werd de bestuurder aan de kant gezet. Bij het aanspreken van de man roken de agenten direct een sterke dranklucht. Een ademanalyse op het politiebureau wees even later uit dat de man ruim drie keer zoveel drank op had als toegestaan. De man bleek de afgelopen twee maanden al twee keer eerder te zijn aangehouden wegens het rijden met een slok op. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en zijn auto is in beslag genomen.

Hardrijders

Oosthuizen, dinsdag 31 oktober 2006.

Tijdens een snelheidscontrole op de Provincialeweg N247 reden dinsdagochtend 26 van de 350 passanten te snel. De hoogste snelheid bedroeg 108 km per uur bij een toegestane snelheid van 80 km per uur.

Op de Schermerhornerweg in de Noordbeemster hielden dinsdagochtend slechts dertien bestuurders zich niet aan de snelheid. Van 1570 voertuigen werd de snelheid gemeten.

Dinsdagavond reden op de N244 in de Middenbeemster zeventien bestuurders harder dan de toegestane 100 km per uur en werd een hoogste snelheid gemeten van 126 km per uur. In totaal passeerden 630 voertuigen, uit beide richtingen, de radarauto.

Vernieling

Purmerend, dinsdag 31 oktober 2006, 21:08 uur.

De politie heeft drie meisje uit Purmerend in de leeftijden 13, 14 en 15 jaar aangehouden wegens vernielingen aan auto's. Een getuige had gemeld dat de meisjes op de Coyotestraat vernielingen hadden gepleegd aan twee voertuigen. Op de Barbadosstraat werden de meisjes, die waren gevolgd door de getuige, aangehouden. De verdachten verklaarden dat zij foto's van elkaar maakten met de camera's in hun mobiele telefoons en daarbij op de auto's waren geklommen. De voertuigen waren beschadigd en de meisjes werden na verhoor aan het ouderlijk gezag overgedragen.

Op de Westerweg werden twee jongens uit Purmerend van 14 en 17 jaar oud aangehouden die volgens een getuige een fiets in de sloot hadden gegooid. De jongens beweerden dat de fiets van één van hen was en kregen een proces-verbaal voor baldadigheid. Naar de herkomst van de fiets wordt een nader onderzoek ingesteld.

Controle

Oostzaan, dinsdag 31 oktober 2006.

Een groep politiestudenten heeft op dinsdag tussen tien uur 's ochtends en twee uur 's middags op de Westkolkdijk als examenopdracht ongeveer 100 auto's gecontroleerd. Er werden personenwagens, vrachtauto's en een achttal taxi's aan de controle onderworpen. Een tiental bestuurders werd bekeurd voor onder andere het niet tonen van het rijbewijs of het niet dragen van de autogordel. Verder werden veel aanhangers afgekoppeld omdat de hulpkoppeling niet in orde was. De bestuurders mochten de aanhangers pas weer meenemen als de koppelingen waren gerepareerd. De vier studenten die examen deden zijn geslaagd voor dit onderdeel van de politieopleiding.