Ingezonden persbericht


Persbericht

Amsterdam, 1 november 2006

Jeltje van Nieuwenhoven presenteert www.wereldstemwijzer.nl

"Laat Derde Wereldlanden meeprofiteren van onze rijkdom"

"Het gaat ons economisch goed. Het is nu de tijd om derde wereldlanden mee te laten profiteren van onze rijkdom," aldus Jeltje van Nieuwenhoven vandaag tijdens de presentatie van de WereldStemwijzer op Het Plein in Den Haag. De WereldStemwijzer is een alternatieve stemwijzer die de standpunten van politieke partijen op het gebied van ontwikkelingssamenwerking vergelijkt.

Daarom roept Jeltje van Nieuwenhoven alle kiezers op om vooral naar www.wereldstemwijzer.nl te gaan. "De WereldStemwijzer is bedoeld om mensen met een internationale bril naar de aankomende verkiezingen te laten kijken. Laat ontwikkelingsbeleid meewegen in je stemgedrag." De WereldStemwijzer is onderdeel van de campagne 'Jouw stem maakt een wereld van verschil' van De Derde Kamer, het schaduwparlement voor ontwikkelingssamenwerking.

Ook Alexander Pechtold (D66), Joel Voordewind (Christen Unie) en Krista van Velzen (SP) ondersteunen het initiatief en waren vandaag de eerste gebruikers van de WereldStemwijzer.

Fotobijschrift: Politici vullen www.wereldstemwijzer.nl in: Alexander Pechtold (D66), Jeltje van Nieuwenhoven (ambassadrice De Derde Kamer), Krista van Velzen (SP) en Joel Voordewind (Christen Unie). Foto: Bob Karhof.

_______________________________