Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Hilversum, 2 oktober 2006

NOMINATIES URBAN AWARDS BEKEND
PARTYSQUAD, OPGEZWOLLE, JAWAT EN LANGE FRANS&BAAS B MEESTE NOMINATIES

Wat is de beste urban single van 2006? Is het Lange Frans & Baas B of toch de mannen van Opgezwolle? Op woensdag 1 november wordt het bekend gemaakt tijdens de exclusieve eerste uitreiking van de Urban Awards. Vanuit The Thalia Lounge in Rotterdam reikt BNN in samenwerking met FunX en Juize.FM in acht verschillende categorieën prijzen uit.

Iedere groep kent vijf nominaties. Vanaf morgen tot en met dinsdag 31 oktober kan er gestemd worden voor beste single, video, download, live-act, club dj, album en nieuwkomer via www.urbanawards.nl. Hier maak je ook kans om bij de exclusieve opnames en uitreiking aanwezig te zijn. Na de uitreiking vindt er een concert plaats waar onder andere De Jeugd van Tegenwoordig, Ziggi, Partysquad en Luie Hond zullen optreden.

De lijst met nominaties is tot stand gekomen via de Kiescommissie bestaande uit Melvin Toemin (Music Director FunX), Jurgen Leckie (webmaster The Box), Jeffrey Enser (Program Manager Juize.FM), Ilja Maintz (muzieksamensteller BNN) en met hulp van Ben Hofland (Senior Buyer Music Free Record Shop). Als basis voor de nominaties zijn de verkoopcijfers genomen, gekoppeld aan de airplay van artiesten op de verschillende stations.

Met de Urban Awards wil BNN de urban cultuur een breder podium geven en zo een bijdrage leveren aan de promotie van de Nederlandse urban scène. De Urban Awards zijn een vervolg op de Dutch MOBO Awards die BNN de afgelopen twee jaar organiseerde. Bij de uitreiking van de eerste Urban Awards aanwezig zijn kan alleen op uitnodiging of als prijswinnaar. Wel zijn er kaarten voor het aansluitende concert/afterparty te koop via ticketservice (www.ticketservice.nl).



Ingezonden persbericht