Gemeente 's-Hertogenbosch

04-10-2006
Commissie Bestuurszaken houdt hearing over kermisbeleid

De kermis in `s-Hertogenbosch, zowel de zomerkermis op de Markt als de onlangs bij de Brabanthallen gehouden Fun Fair Boulevard, houdt zowel inwoners als de politiek bezig. De commissie Bestuurszaken (BZ) uit de raad heeft aangekondigd met het college te willen praten over het kermisbeleid in de gemeente. Daarbij wil de commissie ook ervaringen inbrengen, die zijn opgedaan bij een bezoek aan de Gentse feesten (België). Ter voorbereiding op die discussie heeft het college een discussienotitie opgesteld, waarin naast een aantal uitgangspunten voor een kwalitatief betere kermis ook een keuze aan de politiek wordt voorgehouden: bestaat er bij de politiek voorkeur voor een nostalgische kermis in de binnenstad en tegelijkertijd een moderne kermis met grootschalige attracties elders in de stad, of bestaat voorkeur voor een model zonder kermis in de binnenstad, maar wel met een grote moderne kermis elders in de stad?
Voordat de commissie BZ met het college die vraag gaat beantwoorden, wil de commissie een hearing houden. Een hearing is een openbare bijeenkomst, waarbij individuele burgers en specifieke organisaties en groeperingen worden uitgenodigd een aantal vragen te beantwoorden.

Aanmelden

De hearingcommissie Bestuurszaken nodigt individuele burgers uit zich aan te melden voor de hearing over het kermisbeleid. De bijeenkomst vindt plaats op woensdag 1 november in de raadszaal van het Bestuurscentrum (Achter het Stadhuis 5-7) en begint om 19.00 uur. Aan burgers wordt gevraagd zich uit te spreken over de volgende vragen:
- wat vindt u van het idee om de kermis één keer per jaar te houden?
- wat vindt u van het idee van meerdere kermissen op meerdere locaties in de stad?

- moet de kermis in de binnenstad worden geconcentreerd op of rond de Markt? Of ruimer in de binnenstad?

- wat vindt u van het idee om tegelijk met de kermis andere evenementen in de stad te houden (denk aan: Theaterfestival Boulevard, Liederentafel, Maritiem)?

- wat vindt u van de prijsstelling van de kermisattracties?
- welke ideeën heeft u om de kermis aantrekkelijker te maken? Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden bij de secretaris van de hearingcommissie, mr. M. Griens, tel. 615 91 73 of e-mail grie@s-hertogenbosch.nl