Ingezonden persbericht


Agenda November Kultuurhuis Bosch Arnhem

Woensdag 1 november (kroegkwis)
Bosch Kroeg Kwis
presentatie: Chris en Luuk
aanvang 20:00 entree: gratis

Naar de aloude Britse traditie; test je kennis van muziek, film, beroemdheden, geografie en meer. Of gebruik het als excuus om lekker de kroeg in te duiken! De speciale ronde gaat dit keer over de strip Asterix.

Donderdag 2 november (dance/ latinhouse)
Music Cocktail
DJ Jeriz
open: 21:00 entree: gratis

DJ Jeriz neemt je mee naar de wereld van de acid-jazz, fusion, r&b, soul-funky en latin-deep house.

Vrijdag 3 november (concert/ (gipsy) art-rock)
Can of be cd presentatie + The Meanwhiles + Nadine Khouri DJs Sunshower en aardpeer.
open: 21:00 aanvang: 21:30 entree: ¤ 5,-

Can_of_be maakt filmische gipsy art-rock, opzwepend en betoverend. Cello en zingende zaag omarmen bombastische drums en freaky samples. Uit donkere krochten marcherende gitaren en bas contrasteren met de warme stem van Julie Scott. Kortom: de perfecte balans tussen aaibare schoonheid en ontspoorde gekte. Deze avond staat in het teken van de presentatie van "Don Quichot", de nieuwste plaat van deze eigenzinnige haagse band. "Don Quichot" is mede geproduceerd door Henk Koorn (Hallo Venray) en wordt uitgebracht bij Tocado Records. De avond begint met de uit London afkomstige singer-songwriter en gitariste Nadine Khouri. Beïnvloed door bands als Radiohead, Stina Nordenstam en Jeff Buckley brengt ze haar eigen folk, rock, jazz en freestyle poëzie ten gehore. Daarna speelt het duo The Meanwhiles uit Brooklyn, New York. Atmosferische rock, hartverwarmend en artistiek, krachtig en gevoelig tegelijk. Mooie luistermuziek en een lekker opwarmertje voor Can of be.

http://www.canofbe.com
http://www.myspace.com/canofbe
http://www.meanwhiles.com http://www.myspace.com/Meanwhiles
http://www.nadinekhouri.net http://www.myspace.com/nadinekhouri

Zaterdag 4 november (concert/ electropop)
Zea + Solarise (Schotland)
DJs 15 Shaking Minutes of Fame
open: 21:00 - 4:00 aanvang: 21:30 entree: ¤ 5,- (na de bands: ¤ 3,-)

Joepie, Zea komt weer! Op het moment is het electro wat de klok slaat, maar het Amsterdamse Zea was er al in 2000 bij met hun grillige punky electro- en samplepop. Het is muziek die nog steeds enig in zijn soort is. Recentelijk is het nieuwe album "Insert Parallel Universe" verschenen. Zea is inmiddels in het buitenland (Canada, Engeland, Rusland, Duitsland, Frankrijk en België) populairder dan in Nederland! Redenen genoeg dus voor een optreden in Bosch. Het Schotse Solarise combineert elektronica moeiteloos met prachtige popsongs. Muzikale invloeden zijn Air, Sparklehorse, Beck en Radiohead. Na afloop gaat de "15 Shaking Minutes of Fame" van start. Heb je altijd al eens willen dj-en? Denk jij: "dat kan ik ook?" Shaking geeft je de kans om een kwartier lang jouw favoriete (dansbare) platen te draaien! Geef je op via ewout@shaking.nl. Dit is een Shaking-avond

http://www.zea.dds.nl/
http://www.solarise.info
http://www.myspace.com/stillthesamedream http://www.shaking.nl

Zaterdag 4 november (dance/ lounge)
LoungeOwt
DJs The Bross
open: 22:00 - 4:00 uur entree: gratis

Zondag 5 november (spelletjes)
Bordspelletjesmiddag i.s.m. Spelkwartier
aanvang: 16:00 entree: gratis

Uitgekeken op je eigen oude spelletjes? Je weet nog niet welk nieuw spel je wilt kopen? Grijp hier je kans om met een nieuw spel in aanraking te komen. Het Spelkwartier stelt een selectie nieuwe bordspellen beschikbaar om uit te proberen.

Woensdag 8 november (concert/ singer-songwriter)
Octoberman (Can)
open: 21:00 aanvang: 21:30 entree: ¤ 4,-

De Canadees Octoberman neemt je vanavond op zijn muzikale wereldtrip mee naar de plekken die hij bezocht, zoals China, Irak en Amsterdam. Folk, singer-songwriter, storyteller, Pavement, Bonnie Prince Billy, Lou Reed en Neil Young zijn enkele muzikale termen en invloeden die op hem van toepassing zijn. In een intiem concert in ons Watertejater zal onze vriend uit Vancouver vanavond zijn muzikale verhaal vertellen. Dit is een Shaking-avond

http://octoberman.ca
http://www.myspace.com/octoberman
http://www.shaking.nl

Donderdag 9 november (dance/ dancehall reggae)
Jahwarriors Night
DJs W-one & 2-inch
open: 21:00 entree: ¤ 3,-

Dancehall-reggae van de bovenste plank door DJ 2-inch. Voor liefhebbers van deze jamaicaanse muziek is deze avond bij uitstek geschikt om met de voetjes van de grond te gaan. Bo Selecta, splif 'n respect.

Vrijdag 10 november (concert/ folkpunk)
Iva Nova (Rusland)
DJ Tomasc
open: 21:00 aanvang: 21:30 entree: ¤ 5,-

Iva Nova is een vijfkoppige meidenband uit St. Petersburg, Rusland. Hun muziek is gebaseerd op russische, Oekraiense en zelfs Bulgaarse folksongs, maar dan gespeeld met de ongebreidelde energie van een vrolijk punkgezelschap. Het klinkt stevig en hecht met een solide maar ook overweldigende ritmesectie, flink rockende gitaar, een werveldende bajan (russische accordeon) en rauwe, meerstemmige zangpartijen. Iva Nova is folk, punk, rock en traditie in één pot gegooid, energiek en met passie gebracht. Zo aanstekelijk en uitbundig dat je in eerste instantie totaal verrast bent, maar na 3 nummers zo enthousiast wordt dat je niet meer wilt dan lekker dansen en genieten. DJ Tomasc draait voor en na de band met zijn beste beats uit de balkan, arabië en het middenoosten. Van russenpunk tot arabopop, van hoempapa tot hiphop en van gipsyjazz tot klezmerdance.

www.iva-nova.ru
http://www.myspace.com/ivanovaband

Zaterdag 11 november (dance-concert -dance)
Das Fabrique page # 5: Psychedeliquid
Live: Liquid
DJ DeJac, DJ Cordo, VJ Mirosa
open: 23:00 - 04.00 entree: ¤ 5

DJ DeJac zal de avond starten met zijn eigenzinnige stijl van draaien. De Arnhemse band Liquid zal vervolgens optreden. De band is sinds enkele jaren bezig om een eigen, fris geluid te ontwikkelen: een mix van hiphop, indierock, electronica en funk. Afwisselende tempos, swingende beats, sfeergeluiden, scheurende saxen, flowende raps. Als afsluiter draait DJ Cordo een mix van Up Tempo Funk en HipHop.

Zaterdag 11 november (dance/ louge)
LOunGeOWT
DJ Jimpensee + Yogi
open: 22:00 entree: gratis

Zondag 12 november (acoustisch trio)
Lisn
aanvang: 16:30 entree: ¤ 5,-

Lisn is een trio om singer/ songwriter Kevin Bachus die via een eigenzinnige manier van coveren van rocknummers tot eigen nummers kwam. Hij toont een grote toewijding aan zijn songs, up-tempo of ballad, ze zijn hoe dan ook dynamisch. Volgens eigen zeggen heeft hij gitaar leren spelen van Bruce Springsteen dus het is niet verwonderlijk dat zijn invloeden te horen zijn. Deze middag wordt Kevin ondersteund door twee andere muzikanten waardoor de sfeer van de liedjes nog beter tot uitdrukking komt.

Donderdag 16 november (dance/ dj contest)
DJ Contest
RU a DJ?
open: 21:30 entree: ¤ 2,-

Vanavond de tweede voorronde van de Arnhemse DJ Contest. Na vier voorrondes wordt door het publiek bepaald wie er naar de halve finales, en uiteindelijk naar de finale, gaat. En wie er uiteindelijk Arnhems NR 1 DJ wordt. Ook jij zit in de jury dus kom op tijd om alle deelnemers te horen en om jouw stem te geven. Wil je meedoen dan kun je je opgeven via: info@kultuurhuisbosch.nl (o.v.v. DJ Contest).

Vrijdag 17 november (concert/ punkrock)
Dislocated, The Analog Project, Harries '89 en Flight 195 DJ Feut
open: 20.30 aanvang eerste band: 21:00 entree: ¤ 6,-

Zin in een heftig avondje, dan is deze avond echt iets voor jou, want we gaan wat stevige bands uit de kast halen. We beginnen precies om 21.00 uur met de band Dislocated uit Wageningen. Deze vierkoppige, jonge band speelt skapunk met de nadruk op punk. Daarna volgt de Nijmeegse band The Analog Project met hun energieke mengelmoes van recycle- tot nu-rock. In hun missie om te rocken schromen ze daarnaast niet om hun liefde voor de oude rock aan te dikken met het geluid van nieuwere bands als Lost Prophets. De derde band van deze avond is een hele oude bekende die vroeger bekend was (of was het berucht?) onder de naam The Harries. In 1996 stopte deze band ermee, maar 3 Harries vonden dat een leven zonder punkrock niet mogelijk is en zo ontstond dit jaar Harries '89 aangevuld met 2 nieuwe Harries. Een mix van typische Harrie-style punkrock in een nieuw leren jasje. High-energy punkrock met catchy sing-a-longs brengen herinneringen terug aan the Ramones (de energie), Buzzcocks (de melodie), Toy Dolls (de humor). Als je denkt alle oude nummers weer te kunnen horen dan kom je bedrogen uit. Natuurlijk, anthems als Run for Yor Wife, Lyrics zijn ze niet vergeten, maar verwacht met name veel nieuwe hits. De afsluiter van de avond is Flight 195 met hun mix van alt. rock, punk en pop/rock. Een stevige rocksound met punkie slagwerk en een flinke portie energie. Een goeie afsluiter van de avond kunnen we wel zeggen. En als je er dan nog geen genoeg van hebt kun je nog even narockpunken op de muziek van onze DJ.

Zaterdag 18 november (dance/ vette funk)
Pure Delight
DJs Demian + Syte
open: 23:00 - 4:00 uur entree: ¤ 3,-

Kom naar Pure Delight en ervaar de beste muziek uit de ghetto's op de dansvloer. DJs Demian & Syte draaien echt de beste black 70's, soul, en funk. Potverdorie, dit is groovy tot in je tenen toe. Yeah!

Zaterdag 18 november (dance/ electro-louge))
LOunGeOWT
Schizofonia
DJ El Disco
open: 22:00 entree: gratis

Electrolounge en andere muziek om de batterij weer eens volledig bij op te laden.

Zondag 19 november (theater in De Doos)
Theatergroep BEDRIEGT speelt ANTIGONE
aanvang: 16:00 entree: ¤ 4,-

De studententheatergroep BEDRIEGT speelt ANTIGONE, een klassieke tragedie, geschreven door Sophocles in 441 voor Christus. ANTIGONE is een verhaal vol halsstarrigheid, dwingelandij, opportunisme, laffe verliefdheid, jaloezie en noodlot. In een wereld van bloed, vuil geweld, en rijkdom strijden vijf personages om hun gelijk, en tégen elkaar. De voorstelling is sober en indringend, en wordt muzikaal ondersteund door een vijfkoppige band, die speciaal voor deze voorstelling is opgericht. Spel: Enid Albers, Beike Wolfs, Anne de Graaf, Liza Graumans, Leentje Glorius. Regie: Melissa van der Heijden.

Donderdag 23 november (jamsessie)
Boschsessie
open: 21:00 aanvang: 21:30 entree: gratis

De Bosch jamsessie is een zo breed mogelijke sessie waar plaats is voor percussionisten, blazers, drummers, gitaristen, bassisten en vocalisten. Kom binnen en laat van je horen op het sessiepodium.

vrijdag 24 november (muziektheater)
Avond van het Nederlandse lied
Madame Perdu + Harold K.
open: 19:30 aanvang: 20:30 entree¤ 6,-
Reserveren: 026 3518436

Derde Avond van het Nederlandse Lied in Kultuurhuis Bosch. In deze reeks treden tot december een aantal aanstormende kleinkunsttalenten in Kultuurhuis Bosch op. Ieder beklimmen ze op hun eigen en unieke wijze het podium. Het zijn avonden van verwondering en verbijstering, avonden met een lach en een traan, avonden die u in ieder geval nog lang zullen heugen. Deze derde avond Wordt ingevuld door Madame Perdu en Harold K. Madame Perdu bestaat uit vijf muzikanten en een zanger. Muzikale bohémiens met een wrange voorliefde voor volksmuziek; Franse , Spaanse, Engelse en Duitse, maar dan in het Nederlands. Een zanger met teksten over het leven van alledag. Missen, drinken, werken, lopen, roken, denken en houden van. Zonder mistige metaforen of hoogdravende poespas. De kroeg in met Jacques Brel en The Kinks. Een moderne bezetting speelt zowel akoestisch als elektrisch in traditie gewortelde stadsmuziek, met een collectief verlangen naar het maken van eerlijke liedjes. Het tweede optreden deze avond is van Harold K. In zijn ontwapenende rootsliedjes van zuidelijke makelij brengt Harold een verhaal tot leven die je nog niet kende of misschien vergeten was: een engel tikt met zijn hakken op het marmer van de hemel, op de jongste dag kraait een haantje en wat nu als je op een Puch je lief achterna moet? Blues, country, folk en chanson kleuren het muzikale landschap van Harolds wereld. De zanger deed supports voor de singer/songwriters als Slaid Cleaves, Great Lake Swimmers, Victoria Williams en deelde met The Yearlings en Sandusky het podium. Hij staat dit najaar voor de tweede keer in De Popronde en speelde op enerverende dichtersavonden, zonnige festivals en heerlijk lome zondagnamiddagen in de huiskamer van deze of gene. In 2004 won hij het Geheim van Utrecht en sinds 2005 is daar Mengsmering, een goed ontvangen plaat waarmee hij onder andere samenwerkt met schrijver dichter Ingmar Heytze. De avond van het Nederlandse lied wordt mogelijk gemaakt in opdracht van Stichting Klinker; Deze stichting heeft tot doel evenementen en projecten op het gebied van taal te stimuleren en bevorderen. De stichting richt zich hierbij in het bijzonder op het Nederlands en de in Nederland gesproken streektalen. De Stichting wil ondermeer evenementen organiseren en projecten op het gebied van muziek en taal ontwikkelen en/of faciliteren. Stichting Klinker: bouwen aan een gezond een mooi Nederlandstalig muzikaal landschap. Meer weten? mail dan naar: kleinkunsttalenten@ludwigvon.nl (www.ludwigvon.com)

Zaterdag 25 november (dance/ alt-louge)
LoungeOwt
DJ Cabian
open: 22:00 entree: gratis

Elke zaterdagavond tijd om te relaxen en te loungen in het Watertejater. Deze keer alternatieve pop met DJ Cabian.

Zaterdag 25 november (dance/ electro underground) Tricky Disco
DJs W.F.L. & Dan D.
open: 23:00 - 4:00 uur entree: ¤ 5,-

Een typische Tricky Disco avond biedt o.a. electro, fucked up/kapotte house, indie, disco-not disco, art pop, trash 'n roll... Kortom 'the best in underground dance and pop'. W.F.L. en Dan D zijn o.a. bekend als DJs van Konijn 2000 en de voormalige Melksalon.

Zondag 26 november (acoustische band)
The Jack Stafford Foundation
aanvang: 16:30 entree: ¤ 3,50

Jack Stafford is een in Amsterdam woonachtige Britse singer/ songwriter, hij schrijft liedjes over tot mislukken gedoemde liefdes. Hij bracht al eens een paar singles uit en een album die goed ontvangen werden. Bij o.a. zijn optredens wordt hij vergezeld door andere muzikanten die eerder faam verwierven in andere bands (ik noem Supersub) Hun muziek is een combinatie van rock en electronica die menig luisteraar terug zal laten denken aan de jaren 80.

Donderdag 30 november (dancemix)
Momix
DJ NemoRuleZ
aanvang: 22:00 uur entree: gratis

Plaatjesplakster NemoRuleZ plakt vanavond weer zeer diverse plaatjes aan elkaar. Van 60's tot nu, van alternatief en commercieel, maar de voetjes gaan zeker van de vloer bij deze soms wat onstuimige muziekmix.


---

Verwacht in December: De Kift, Circle J + Skontra, Spaanse Vlieg + Alex van Holstein.
---

Publiciteit
Kultuurhuis Bosch
Apeldoornsestraat 4
6828 AB Arnhem
T| 026-3518436
E| info@kultuurhuisbosch.nl W| www.kultuurhuisbosch.nl