Pharming Group N.V


Pharming Aandeelhouders Benoemen Bruno Giannetti Als Lid Van De Raad Van Bestuur

Leiden, November 1 2006. Biotechnologiebedrijf Pharming Group NV (Pharming) (Euronext: PHARM) (PHARM.AS) maakte vandaag bekend dat haar aandeelhouders de benoeming van Dr. Bruno Giannetti als lid van de Raad van Bestuur van Pharming in de functie van Chief Operations Officer per 1 december 2006 hebben goedgekeurd. De benoeming van Dr. Giannetti is voorgelegd aan de aandeelhouders tijdens de Buitengewone Vergadering van aandeelhouders, die vandaag in Leiden is gehouden.

Dr. Giannetti (54) heeft ruim 25 jaar ervaring binnen de farmaceutische en biotechindustrie. Hij was Hoofd Klinisch Onderzoek bij Madaus, Duitsland en Vice-President Marketing en Medische Informatie (wereldwijd) bij Immuno, Oostenrijk. Hij is werkzaam geweest als management consultant voor farmaceutische R&D projecten bij Coopers & Lybrand, Zwitserland en Engeland en als Chief Operations Officer en daarna President en CEO bij Verigen AG, Duitsland. Hij is momenteel CEO van AM-Pharma, Nederland.

Dr. Giannetti is de oprichter van CRM, een ervaren Europese organisatie voor klinisch onderzoek (CRO), gespecialiseerd op het gebied van internationaal farmaceutisch klinisch onderzoek. Hij is gastdocent aan de universiteit van Bonn en voormalig voorzitter van de werkgroep Biotech van de Duitse organisatie voor Biofarmaceutische Industrie. Daarnaast is hij erkend Qualified Person (relevant voor de productie van farmaceutische producten). Hij is gepromoveerd in Scheikunde en Geneeskunde aan de universiteit van Bonn en is arts.

Pharming Group NV
Pharming Group NV richt zich op de ontwikkeling van innovatieve therapeutische eiwitten voor de behandeling van genetische ziekten, medische en speciale producten voor chirurgische indicaties en tussenproducten voor diverse toepassingen. Pharming heeft twee producten in een vergevorderd stadium van ontwikkeling - Rhucin® (recombinant humaan C1 remmer) voor erfelijk angio-oedeem (ter beoordeling bij EMEA) en humaan lactoferrine voor voedingstoepassing (GRAS-aanvraag ter beoordeling bij FDA). Pharmings geavanceerde technologieën omvatten onder meer de productie van therapeutische eiwitten, alsmede de zuivering van biofarmaceutica uit melk en formulering en toepassing van deze biofarmaceutica. Met de recentelijke overname van DNage BV heeft Pharming toegang gekregen tot nieuwe technologieplatforms op het gebeid van kanker en verouderingsziekten. Meer informatie is verkrijgbaar op de Pharming website: http://www.pharming.com.

Dit persbericht bevat op de toekomst gerichte verklaringen. Door voorspelbare en niet voorspelbare risicos, onzekerheden en andere factoren kunnen de uiteindelijke resultaten daarvan materieel verschillen. Het persbericht verschijnt ook in het Engels. In geval van tegenstrijdigheden zal de Engelse versie prevaleren.

Contact:
Carina Hamaker, Investor Voice, T: +31 (0)6 537 49959 or +31 (0)71 524 7431
Rein Strijker, Pharming Group NV (NL), T: +31 (0)71 524 7431 Samir Singh, Pharming Group NV (US), T: +1 908 720 6224 or +1 800 333 1476