Hoogheemraadschap van Rijnland


Rijnland neemt nog geen principebesluit wijziging eigendommenbeleid

Persbericht, 1 november 2006

Vanmorgen heeft na bespreking in de Verenigde Vergadering het college van dijkgraaf en hoogheemraden van Rijnland besloten niet nu al een principebesluit te nemen tot het aanpassen van het eigendommenbeleid voor gebruikers van Rijnlandse eigendommen. De mogelijkheden om uit de impasse met de dorpsraden te komen worden opnieuw onderzocht. Tot die tijd blijft het oorspronkelijke besluit van kracht dat de Verenigde Vergadering op 12 april van dit jaar heeft genomen.

Het dagelijks bestuur van Rijnland heeft vandaag de Verenigde Vergadering (algemeen bestuur) voorgesteld haar besluit over de opstaltarieven van 12 april aan te passen. Volgens dit besluit worden de tarieven marktconform gemaakt en gaan alle opstalhouders binnen het beheersgebied dezelfde vergoeding betalen voor het gebruik van Rijnlands grond. Op basis van overleg met de dorpsraden heeft Rijnland de berekeningsmethodiek bijgesteld en het college heeft het algemeen bestuur gevraagd hierover een voorgenomen besluit te nemen.

De Verenigde Vergadering heeft besloten nog niet tot dit besluit tot aanpassing te komen. Vervolgens wordt er opnieuw een voorstel aan de Verenigde Vergadering voorgelegd.

Meer informatie

Over dit onderwerp kunt u meer informatie krijgen bij de afdeling Communicatie van het hoogheemraadschap van Rijnland, telefoon 071-3063400.