AutoRai

Nieuwe Alfa Spider nu bij de dealer

(11/1/2006)
Vanaf vandaag staat de nieuwe Alfa Spider bij de Nederlandse Alfa Romeo-dealers. Geïnteresseerden in deze cabrio pur sang, die in maart tijdens de wereldpremière op de Salon van Genève tot Cabrio van het Jaar 2006 werd gekozen, kunnen de auto nu bij de dealer bewonderen en er een proefrit mee maken.
De Spider (of cabriolet) vormt een belangrijk onderdeel van de traditie van Alfa Romeo, die in de jaren vijftig begon met de Giulietta Spider, gevolgd door de Duetto in de jaren zestig, de Spider in de jaren zeventig en tachtig en de GTV Spider in de jaren negentig. De nieuwe Alfa Spider belichaamt dezelfde vrije expressie als zijn voorgangers: autoâs die veel emoties oproepen, een maximum aan rijplezier bieden en sublieme styling combineren met krachtige, elastische motoren. De nieuwe Alfa Spider vormt daarop geen uitzondering. Het model heeft het karakter van een echte sportwagen, gecombineerd met de technologische superioriteit van de nieuwe generatie Alfa Romeoâs.

Viercilinder vanaf ⬠44.990
De Alfa Spider is direct verkrijgbaar in twee uitrustingsniveaus met een 2,2 liter viercilinder of een 3,2 liter V6. De prijzen beginnen bij ⬠44.990 voor de 2.2 JTS met een vermogen van 185 pk. De Alfa Spider met 3,2 liter V6 krachtbron van 260 pk en vierwielaandrijving (Q4) is leverbaar vanaf ⬠54.560. Beide versies zijn voor een meerprijs van ⬠2.000 beschikbaar als Exclusive. De 3,2 liter V6 (basis en Exclusive) is vanaf voorjaar 2007 verkrijgbaar met Q-tronic, Alfa Romeoâs innovatieve zestraps automatische transmissie. Vanaf mei 2007 wordt de Alfa Spider ook leverbaar met de 200 pk sterke 2.4 JTDm 20V dieselmotor, en voor het einde van dat jaar ook met Q-tronic. De Exclusive-versies onderscheiden zich van de basisuitvoering door een nog rijkere uitrusting met onder meer een visibility-pakket, automatische bi-zone airconditioning, elektrisch verstelbare, verwarmbare en inklapbare buitenspiegels, Alfatex-binnenbekleding, 17â lichtmetalen velgen, aluminium interieursierlijsten, radio/cd-speler met MP3-functie, parkeersensoren en een stuurwiel voorzien van audio/GSM commandoâs. Centrale vergrendeling met afstandsbediening, cruise control, ABS met EBD, VDC (Vehicle Dynamic Control, Alfa Romeoâs interpretatie van ESP) en een knie-airbag voor de bestuurder zijn standaard op alle uitvoeringen van de Alfa Spider.