Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Rotterdam, 1 november 2006

WINNAARS URBAN AWARDS BEKEND

OPGEZWOLLE, PARTYSQUAD, ZIGGI EN QF & CHUCKIE

Vanavond heeft BNN in samenwerking met FunX en Juize.FM vanuit The Thalia Lounge in Rotterdam voor de eerste keer de Urban Awards uitgereikt. Bij dit event vielen in acht categorieën prijzen te verdienen. Zo nam Ziggi de award voor beste live-act mee naar huis, zegevierde Partysquad in de categorie beste club DJ, veroverde Opgezwolle met het nummer Hoedenplank de prijs voor beste single en namen QF & Chuckie de award voor beste download in ontvangst voor het nummer Slette houwe.

De awards werden uitgereikt door diverse BN-ers waaronder Yolanthe Cabau van Kasbergen, Curt Fortin, DJ Jeff, VJ Miljuschka, DJ Fernando Halman en Fajah Lourens. De afgelopen weken hebben ruim 10.000 mensen hun stem uitgebracht op www.urbanawards.nl.

Niet alleen deze artiesten vielen in de prijzen, ook werd het beste album, de beste nieuwkomer, beste lyrics en beste video bekend gemaakt. De uitslag hiervan is op zondag 12 november bij BNN op 3 te zien. Op die avond zendt BNN de thema-avond Urban Night uit. Met van 20.30 uur tot 21.15 uur een registratie van de Urban Awards en van 21.15 uur tot 22.00 uur een registatie van de theatershow Ali B vertelt het leven van de straat.

Met de Urban Awards wil BNN de urban cultuur een breder podium geven en zo een bijdrage leveren aan de promotie van de Nederlandse urban scène. De Urban Awards zijn een vervolg op de Dutch MOBO Awards die BNN de afgelopen twee jaar organiseerde.