Gemeente Helden

Vrijwilligerswerk: Iedereen mag meedoen aan de MADD-manifestatie op 3 en 4 november

Minimaal 20.000 Nederlanders die de handen uit de mouwen steken en iets doen voor anderen en de samenleving. Dat is Make a Difference Day (MADD)! Op 3 en 4 november 2006 toont heel Nederland zich maatschappelijk betrokken. Iedereen doet mee: individuen, scholen, bedrijven, gemeenten, vrijwilligersorganisaties en centrales. 2006 was een jaar met een zilveren randje want MADD was één van de activiteiten van het landelijke programma van het Zilveren Regeringsjubileum van Koningin Beatrix. Tijdens MADD toont heel Nederland zich maatschappelijk betrokken door zich op één of twee dagen vrijwillig in te zetten. Dit is de kans om daadwerkelijk te werken aan verbetering van de leefomgeving.

Make a Difference Day mag dan een landelijke uitstraling hebben, het draait allemaal om de initiatieven die op lokaal niveau genomen worden. Ook in de gemeente Helden willen we op 3 en 4 november iets neerzetten. De Heldense raadsleden worden eveneens benaderd om zich op deze dagen als vrijwilliger in te zetten. Het is een mooie manier om het vrijwilligerswerk een extra slinger te geven.

Hoe werkt MADD?

Iedereen kan klussen aandragen waarvoor vrijwilligers op deze dagen ingezet kunnen worden. Ook u als school kunt hierin een rol spelen door een klus aan te dragen als u daar vrijwilligers nodig heeft. Tevens is er de mogelijkheid om samen met leerlingen een klus te gaan klaren.

Wij willen u dan ook vragen om intern te overleggen welke rol u kunt spelen op een van deze dagen. Het Heldense initiatief wordt ondersteund door de Klankbordgroep Maatschappelijke Participatie.

Wilt u hier meer over weten of wilt u uw school opgeven voor de MADD-dagen dan kunt u terecht bij de Vrijwilligerscentrale (077) 307 73 50 of mail naar t.valckx@vorkmeer.nl.