Ingezonden persbericht


persbericht

Wereld Kampioenschap Rummikub in Château St. Gerlach

..oefent de koningin op prinsjesdag voor het wk rummikub?

Amsterdam, 18 september 2006 ­ Iedereen kent het: Rummikub. Een familiespel voor jong en oud. Het is zelfs zo bekend dat Hare Majesteit, die zelf ook niet vies is van een gemoedelijk potje Rummikubben, hiermee tijdens de troonrede werd geportretteerd. Eerder deze maand vond het Nederlands Kampioenschap Rummikub plaats, waarvan Matthijs Delvers (26 jaar) uit Zaandam de nationale kampioen is geworden. Van 3 tot 5 november zal het Wereld Kampioenschap Rummikub plaatsvinden in Nederland, waarbij de beste Rummikubbers uit 30 landen zullen strijden om de wereldtitel.

NK Rummikub
Het Nederlands Kampioenschap vond eerder deze maand voor de 21ste keer plaats in Wijk aan Zee. 140 Getrainde topspelers uit heel Nederland streden met de langwerpige steentjes en gekleurde cijfers, om deze titel. Matthijs Delvers uit Zaandam was dit jaar de sterkste en won het NK 2006 Rummikub. Vorig jaar droeg Jacqueline Beekman uit Amstelveen Rummikub de kampioenstitel.

WK Rummikub binnenkort in Nederland
Van 3 tot en met 5 november as vindt het Wereldkampioenschap Rummikub plaats in Nederland; het wordt gehouden in Château St. Gerlach te Valkenburg aan de Geul/ Maastricht. 30 Deelnemers vanuit de hele wereld zullen hier strijden om de wereldtitel Rummikub. De Nederlandse afgevaardigde is Jacqueline Beekman. Het WK wordt elk jaar in een ander land gehouden. In 2000 won voor het laatst een Nederlandse de wereldtitel: Carla van Perlo.

Goliath ­ één van de grootste speelgoed distributeurs en producenten van Nederland ­ is gevestigd in Nederland, België, Frankrijk en Spanje. In 1980 introduceerden zij Rummikub op de Nederlandse markt. Goliath heeft sinds de jaren '80 een flinke groei doorgemaakt; speelgoed en actiespellen vanaf 1 jaar, multimedia spellen vanaf 5 jaar, tactische en strategische spellen vanaf 7 jaar en verschillende erotische spellen vanaf 18 jaar. Bekende namen zijn: Rolit, Fifi, Triominos, Stap-op en Exago. Zie ook www.goliathgames.nl.

Ingezonden persbericht