Project Gemeente Westland

deelname MADD dagen
Gemeente Westland ondersteunt deelname MADD dagen Publicatiedatum: 16-10-2006

Na het succes van vorig jaar worden dit jaar weer de MADD dagen (Make a Difference Day) georganiseerd. Deze landelijke actie vindt plaats op 3 en 4 november 2006 en biedt iedereen de mogelijkheid de handen uit de mouwen te steken als vrijwilliger. Ook in de gemeente Westland wordt op deze dagen gewerkt aan de doelstelling om meer vrijwilligers te werven.
Klasgenoten, collegas, buren, organisaties, sportclubs, bedrijven, gemeente, iedereen kan zich inzetten en het verschil maken. Organisaties en individuen kunnen activiteiten aanbieden die gedaan moeten worden. Vrijwilligers die de klus willen klaren, kunnen zich op hun beurt aanmelden bij deze aanbieders. Via een vraag- en aanbodsysteem op de website van Make a difference day www.makeadifferenceday.nl kunnen alle partijen zich aanmelden.

Meedoen als Westlandse organisatie?
Via de website kunnen organisaties zich aanmelden met een korte omschrijving van de klus die zij gerealiseerd wilt hebben. Iedere korte klus is geschikt om als activiteit aan te melden voor de MADD dagen. Enige voorwaarde is dat de klus in 1 of 2 dagdelen te realiseren is en dat er meerdere mensen bij betrokken zijn.

Aan de slag als inwoner van Westland?
In de gemeente Westland zijn al duizenden vrijwilligers actief. Voor alle andere inwoners is dit een kans op een eerste kennismaking met vrijwilligerswerk en een bijdrage te leveren aan de directe leefomgeving. Snoeien in het Staelduinse Bos, meerijden met Tafeltje-dek-je, de Dierenbescherming, helpen en nog veel meer. Naast een leuke dag levert het vrijwilligerswerk ook nieuwe vaardigheden en contacten op. Op www.makeadifferenceday.nl is te zien welke klussen er in de buurt zijn.

Meedoen als bedrijf?
Voor het bedrijfsleven, de gemeente maar ook voor politieke partijen is MADD een uitgesproken gelegenheid om maatschappelijke betrokkenheid te laten zien. Het is een uitstekend alternatief voor een dagje teambuilding. Ook materialen om de klussen te realiseren kunnen gedoneerd worden. Het college van B & W van Westland zal ook dit jaar weer een rol spelen tijdens deze dagen.

Meedoen als school?
Door als groep of als klas aan MADD mee te doen krijgen jongeren een kans om de veelzijdigheid van vrijwilligerswerk te ontdekken. Scholen die hun leerlingen stimuleren om aan MADD mee te doen kunnen hieraan bijvoorbeeld studiepunten verbinden.

Informatie
Uitgebreide informatie over dit initiatief is te vinden op de speciale website www.makeadifferenceday.nl Via deze site kunt u zich ook aanmelden om mee te doen.
Voor andere ondersteuning of informatie kunt u terecht bij Steunpunt Vrijwilligerswerk Westland, Havenstraat 16, Monster tel. 281290 - madd@vrijwilligerswerkwestland.nl