Gemeente Buren


Bouw brug Maurik op schema

De nieuwe brug over de Maurikse Wetering gaat vrijdag 3 november open. Voorwaarde is wel, dat het beton dan voldoende is uitgehard. Ook moet het eind oktober, begin november niet te nat of koud weer zijn voor het asfalteringswerk. De uitvoering ligt op schema.

Het werk is voor een deel sneller uitgevoerd dan was gepland. Zo was de sloop van de oude brug en fundering, die 4 september begon, niet na twee weken - maar al binnen één week klaar. Versnelde productie van de geprefabriceerde onderdelen van de nieuwe brug was op dat moment niet mogelijk, zodat het werk korte tijd heeft stilgelegen.

Eind september zijn de 16 betonnen funderingspalen geslagen en in de week van 9 oktober is de beschermlaag voor de bodem en oevers aangebracht. In diezelfde week zijn de prefab-delen van de nieuwe brug geplaatst en is de betonlaag in de betonwapening gestort. Eind oktober vinden de proefnemingen plaats om te controleren of het beton genoeg is uitgehard voor de druk van het verkeer. Is de uitkomst positief en is het ook geschikt asfalteringsweer, dan kan de brug 3 november open. Zit het tegen, dan wordt de brug uiterlijk een week later geopend voor het verkeer.

Intussen is ook het bestratingswerk aan de noordkant van de brug gaande, met inbegrip van de toegang naar het gemeentehuis. Begin november volgt dan nog de asfaltaansluiting aan de zuidkant van de brug, de plaatsing van de leuningen en de asfaltlaag op de brug zelf.