Gemeente Den Haag

oktober 2006
Inwoners van Den Haag schrijven zelf geschiedenis (23 oktober)

Haagse Canon centraal op Dag van de Haagse Geschiedenis

De dag van de Haagse Geschiedenis, op vrijdag 3 november in het stadhuis van Den Haag, staat geheel in het teken van de Haagse Canon, een zoektocht naar verhalen over de Haagse geschiedenis. De Haagse Canon start met een debat in het Atrium. Deelnemers zijn onder meer Els Kloek (Nationale Canoncommissie) Wim Willems (Hoogleraar Haagse geschiedenis) Paul Schnabel (directeur Centraal Planbureau) en Rabin Baldewsingh (Haagse wethouder Burgerschap)

Belangrijk onderdeel van de Haagse Canon is het project de "Haagse Schatkist"
In dit project wordt aan de inwoners van Den Haag gevraagd welke feiten, personen, plekken en gebeurtenissen zij belangrijk vinden voor de Haagse geschiedschrijving.
De inwoners van Den Haag leveren op deze manier hun eigen bijdrage aan de Haagse Schatkist. De geschreven bijdragen kunnen vanaf 3 november worden gezonden naar www.haagsecanon.nl of worden gedeponeerd in een van de Haagse Schatkisten.
Haagse Schatkisten staan de komende maanden in bijna alle bibliotheken van Den Haag.
Op 5 mei 2007 zal tijdens een grote slotmanifestatie een selectie van deze verhalen in een boek worden gebundeld.

Naast de bibliotheken werken ook veel andere Haagse instellingen samen in het project De Haagse Schatkist : het Haags Centrum voor Onderwijsbegeleiding, het Haags Gemeentearchief, bureau Monumentenzorg, de afdeling Archeologie, de Haagse Campus/hoogleraar Wim Willems, het Haags Historisch Museum, Museon, Geschiedkundige Vereniging Die Haghe, Stichting Boog, AD Haagsche Courant en Vestia Bouw.

Namens de betrokken partijen wordt u van harte uitgenodigd op vrijdag
3 november om 16.00 u in het stadhuis de Dag van de Haagse Geschiedenis en de start van het project de Haagse Schatkist bij te wonen .
Bijgaand ontvangt u tevens het programma.