Gemeente Smallingerland

Programma Make a difference Day

24 oktober 2006

Ook in Smallingerland gaan op 3 en 4 november extra vrijwilligers aan de slag in het kader van de landelijke Make A Difference Day: de dag waarop vrijwilligerswerk extra in de belangstelling staat. Er is een uitgebreid programma met allerlei activiteiten opgezet. Het programma ziet er in grote lijnen als volgt uit:

Vrijdag 3 november
In het Servotel zijn burgemeester Middel en zijn echtgenote plus wethouder Jan Rozema aanwezig bij de koffieochtend.

In ochtend wordt in het gebouw van de Rabobank aan de Lavendelheide een cursus "Communicatie" aangeboden voor alle besturen van de diverse vrijwilligersorganisaties. De bank maakt de cursus mede mogelijk.

De Speel-o-theek en de Drachtster Hobbyclub tekenen een samenwerkingsovereenkomst in het kader van de vrijwilligersdagen: de speel-o-theek is tijdens een brand een groot deel van het aangepaste speelgoed kwijtgeraakt. Leden van de hobbyclub zullen nieuw spelmateriaal gaan maken. Een bouwbedrijf sponsort hiervoor de materialen.

Gedurende de dag wordt er bij verschillende locaties van Zuidoostzorg door vrijwilligers gewerkt aan diverse klusjes: bloemschikken, schoonmaken van keukenkastjes, het verzorgen van een brunch, banken en bloembakken schuren en verven, de groente- en bloementuin winterklaar maken, terrassen aanleggen en bollen planten. Zaterdag 4 november gaat dat werk ook nog door.

Bezoekgroepen op stap
Veel mensen blijven langer zelfstandig thuis wonen, maar missen het contact met anderen. Vrijwilligers van het Rode Kruis en de Zonnebloem brengen daarom een bezoekje om een praatje te maken een spelletje te doen of een wandeling te maken.

Naar de bioscoop!
De vrijwilligers van Standby nemen een aantal bewoners van Talant mee naar de bioscoop. Een uitje dat mede mogelijk wordt gemaakt door de Bios in Drachten. Talant zal de medewerkers van Standby bijscholing geven op het gebied van zorgverlening.

Natuurwerkdag in De Sanding
In natuurgebied de Sanding wordt zaterdag 4 november de natuur opgeschoond. De dichtgegroeide plekken moeten weer open gemaakt worden en daarvoor moeten boompjes gekapt worden. 50 vrijwilligers gaan aan de slag. Voor de materialen en de lunch wordt gezorgd door Landschapsbeheer Friesland.

Nog meedoen met activiteiten? Dat kan!
Wilt u ook na MADD vrijwilligerswerk doen? Kijk dan op www.vrijwilligerswerkfriesland.nl
Wilt u meer informatie over MADD? Kijk dan op
www.makeadifferenceday.nl

Communicatiecursus - Vrijwilligerscentrale: vwc@mosweb.nl of
0512-511589

ZuidOost Zorg - Boukje Stienstra via b.stienstra@zuidoostzorg.nl of
0512-571960

Zonnebloem - 0512-515233

Rode Kruis - www.rodekruissmallingerlandachtkarspelen.nl ; mw. T. de Vries tel. 0512 - 51 99 99

Natuurwerkdag - Vrijwilligerscentrale: vwc@mosweb.nl of 0512-511589