Fontys


Afdrukken

Humberto Tan naar Fontys Sporthogeschool
26-10-2006 door Persbureau Inge Giebels

`Coaches on Tour' komt op vrijdag 3 november naar Fontys Sporthogeschool in Tilburg. Onder het thema `Gezond presteren' scherpen coaches en andere sportbegeleiders hun specialisme aan door de discussie aan te gaan met topcoaches en topsporters.

Onder leiding van dagvoorzitter Humberto Tan komen in de ochtend topcoaches en topsporters aan het woord. Tjerk Bogtstra (captain Davis cup team), Maarten van Bottenburg (directeur Mulier Instituut en lector Sportbusiness opl.Sport, Economie & Communicatie) en Marko Koers (voormalig 800m loper) zijn aanwezigen zullen `s middags deelnemen aan één van de acht workshops, waaronder een Masterclass van Henk Kraaijenhof.

Het thema van de dag is `Gezond presteren'. Hoe creëer je als coach een sportklimaat dat sporters blijvend motiveert? Hoe kan zijn training bijdragen aan de fysieke én mentale gezondheid van sporters? De coach is immers een motivator om gezond te presteren. Maar ook sporters met voldoende motivatie hebben begeleiding nodig. Hoe zwaar belast je de sporter? Welke factoren zijn van invloed op de belastbaarheid van sporters en hoe verhoogt de coach hun belastbaarheid? Deze en andere soortgelijke onderwerpen komen aan bod bij Coaches on Tour 2006.

Coaches on Tour is er voor alle trainers, coaches, sportbegeleiders, sportondersteuners, opleiders en trainers/coaches in opleiding. Het is een initiatief van NLcoach; een organisatie van coaches, voor coaches, door coaches. Begin dit jaar is deze organisatie opgericht door de bekende topcoaches: Joop Alberda, Toon Gerbrands, Henk Kraaijenhof, Roelant Oltmans, Cor van der Geest en Jac Orie. Zij vormen het bestuur van NLcoach met Jan Reker als adviseur.

Coaches on Tour in Brabant wordt georganiseerd in samenwerking met de samenwerking met Fontys Sporthogeschool, Sportservice Noord-Brabant en Topsport Brabant. Het wordt tevens ondersteund door het ministerie van VWS.

///////EINDE PERSBERICHT///////