Gemeente Roermond

Componistenbuurt in Roermond een speelplek rijker

Bewonersinitiatief leidt tot speelvoorziening

Bewoners uit de Componistenbuurt in Roermond hebben zich sterk gemaakt voor nieuwe speelvoorzieningen op het plein aan de Chopinstraat. Het plein ligt in een kinderrijke buurt met veel jonge gezinnen. Voor veel van de kinderen viel er echter weinig te beleven op en rond het plein. Reden voor een groep buurtbewoners om dit bij de gemeente aan te kaarten. Vrijdag 3 november zal Wethouder Tilman Schreurs het resultaat van hun inspanningen; een vernieuwd plein met speelvoorzieningen, op feestelijke wijze openen.

Buurtbewoners gaven tijdens een algemene bewonersavond te kennen dat er behoefte was aan een speelvoorziening in de buurt, omdat er voor jonge kinderen barrières waren om naar het dichtstbijzijnde speelveldje aan de Heidebaan/Mozartstraat te gaan. Wethouder Tilman Schreurs (wijkontwikkeling) heeft de buurtbewoners uitgenodigd om samen met de bewonersondersteuner van welzijnsstichting Wel.kom de ideeën uit te werken.

Tekeningen en maquettes

Deze uitnodiging van de wethouder heeft geleid tot vervolgbijeenkomsten en een handtekeningenactie onder buurtbewoners. Ook kinderen zijn in het proces actief betrokken, doordat zij tekeningen en maquettes van hun ideale speelplein hebben gemaakt. Een commissie van negen actieve buurtbewoners is aan de slag gegaan en heeft zich afgelopen periode sterk gemaakt voor de realisatie.

Mogelijk gemaakt
Op het plein is een verhard trapveldje gekomen en er is een nieuwe schommel en bankje geplaatst. Zo kunnen jongeren tot ongeveer 14 jaar hier terecht. Het speelterrein is mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van Milky Way Lekker Buiten Spelen, Jantje Beton en de gemeente Roermond. Verder heeft Stichting Wonen-Zuid een financiële bijdrage geleverd en heeft Wel.kom gezorgd voor de menselijke ondersteuning van het bewonersinitiatief.

Feestelijke opening
Op vrijdag 3 november, om 16.00 uur, zal Wethouder Tilman Schreurs, samen met de buurtkinderen, het plein officieel openen. Iedereen die betrokken is bij de realisatie van het plein is daarvoor uitgenodigd. Voor jong en oud valt er van alles te beleven. Zo is er een spelencircuit voor de kinderen en voor de kleinste kinderen wordt een film gedraaid in een bus. Verder zijn er hapjes die gemaakt worden door de bewoners en er is een kleurwedstrijd en muziek.

Publicatiedatum: 26.10.2006 Bijgewerkt: 26.10.2006