Gemeente Voorschoten

Persberichten - Medewerkers van de gemeente maken verschil in huize Adegeest
Uitgebracht op: maandag 30 oktober 2006

Medewerkers van de gemeente Voorschoten gaan op vrijdag 3 november vrijwilligerswerk doen in huize Adegeest. Op die dag onthult wethouder M.C.Th. Kleijweg tijdens een feestelijke bijeenkomst om 14.30 uur de nieuwe namen van de afdelingen in het verzorgingstehuis. De gemeenteambtenaren verzorgen de borrel, die direct na de onthulling wordt gehouden.

De onthulling van de borden is de slotactiviteit van een themaweek in het verzorgingshuis, waarin Voorschoten centraal staat. In deze week verzorgt het tehuis verschillende activiteiten voor zijn bewoners, zoals een tocht met de Cirkelbus en een bezoek aan het Voorschotens museum. Tot slot krijgen de afdelingen nieuwe namen, die allemaal met Voorschoten te maken hebben. De medewerkers van de gemeente zullen voor de feestelijke afsluiting koude en warme hapjes maken en deze serveren. De medewerkers, allen van de afdeling Ruimtelijk Beheer, hebben zelf het initiatief genomen voor deze actie. Zij vonden het een mooie invulling van hun jaarlijkse afdelingsuitje.

MADD
De afdeling is geïnspireerd door het vrijwilligersevenement Make a difference Day (MADD). Dit is een jaarlijks terugkerend landelijk evenement. MADD zet de schijnwerpers twee dagen op vrijwillige inzet. Tijdens MADD doen tienduizenden Nederlanders vrijwilligerswerk. Daarmee probeert MADD het vrijwilligerswerk te bevorderen en levert het evenement een belangrijke bijdrage aan het imago van vrijwilligerswerk. Iedereen kan meedoen: individu, vrijwilligersorganisatie, school, bedrijf of overheid. MADD vindt dit jaar op 3 en 4 november plaats. Zie ook: www.madd.nl.


- einde bericht -