'Meer oog voor de medemens leidt tot mooiere maatschappij'

Pauw bedrijven

PERSBERICHT / UITNODIGING

Jubileumcongres PAUW bedrijven over maatschappelijk verantwoord ondernemen

'Meer oog voor de medemens leidt tot mooiere maatschappij'

Breukelen, 31 oktober 2006 - 'De maatschappij zou er mooier en aantrekkelijker uitzien als iedereen het beste van zichzelf laat zien en zijn medemens eens aangenaam verrast.' Die stelling verdedigt Kees de Waard, directeur van snoepfabrikant Perfetti Van Melle Benelux, binnenkort op het jubileumcongres van PAUW bedrijven in Breukelen.

De Waard, die een bedrijf leidt met een uitstekende sociale en milieureputatie, is een van de prominenten die spreekt over 'De noodzaak van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen'. Dit thema is uitgekozen door PAUW bedrijven, uitvoerder van de sociale werkvoorziening in de regio, om zijn vijftigjarig bestaan op te luisteren. Het congres, op vrijdag 3 november, begint om 13.30 uur in de Pfizer-zaal van Kasteel Nijenrode, Straatweg 25 te Breukelen.

De zorg voor mensen, geven om mensen - dat vormt ook de rode draad in de inleiding van Adri de Vries, directeur van de Stichting Ideële Reclame (SIRE). Zij vindt dat van de zogeheten drie P's bij maatschappelijk verantwoord ondernemen (People, Planet, Profit) de P van People vaak stiefmoederlijk wordt behandeld.

Derde spreker is prof.dr.ir. Gert van Dijk, als hoogleraar social venturing & entrepreneurship bij uitstek deskundig inzake de combinatie van goed maatschappelijk en goed ondernemersgedrag. Van Dijk is directeur van de Nationale Coöperatieve Raad voor land- en tuinbouw en verbonden aan Nyenrode Business Universiteit en Wageningen Universiteit.

Ruurd Hielkema ten slotte, directeur van onderzoeksbureau Trendbox, gaat in op de resultaten van recent opinie-onderzoek naar de opvattingen in Nederland over maatschappelijke en marktontwikkelingen.

Het congres, onder leiding van de gerenommeerde reclameman Rob Benjamens, wordt afgerond met een plenaire discussie en stemming over de stellingen van de diverse sprekers. Vanaf 16.30 uur is een feestelijke borrel voorzien.

PAUW Bedrijven
PAUW Bedrijven (Passende Arbeid Utrecht West) is uitvoerder van de Wet Sociale Werkvoorziening in West-Utrecht. De onderneming biedt in dat kader werk aan zo'n 500 mensen met een lichamelijke of geestelijke arbeidsbeperking. Daartoe heeft PAUW Bedrijven twee bedrijfsvestigingen, in Breukelen en IJsselstein.
PAUW bedrijven opereert op de markt als commerciële onderneming, zowel in industriële toelevering als in detachering van medewerkers bij opdrachtgevers. Producten en diensten liggen op uiteenlopende terreinen als warehousing, assemblage, verpakken, metaalbewerking, elektromontage, schoonmaak en groenonderhoud. De laatste jaren speelt PAUW Bedrijven ook een voorname rol in de begeleiding van mensen met een achterstand op de markt, bijvoorbeeld in het kader van reïntegratieregelingen. PAUW Bedrijven is een erkend opleidingsbedrijf, beschikt over een SKAL-certificaat en is
ISO 9001-gecertificeerd.