Gemeente Zoetermeer

Raad en college doen vrijwilligerswerk op Landelijke 'Make a Difference Day'

Leden van de gemeenteraad en het college van burgemeester en wethouders doen op vrijdagmiddag 3 november mee aan de landelijke vrijwilligersdag Make a Difference Day.

Van 14.00 tot circa 17.00 uur steken zij op verschillende plaatsen in Zoetermeer de handen uit de mouwen en doen allerlei soorten vrijwilligerswerk.

Op 3 en 4 november 2006 staat in heel Nederland vrijwilligerswerk centraal tijdens de tweede Make a Difference Day (MADD). Onder het motto: 'Let's go MADD!' dragen duizenden Nederlanders dan hun steentje bij aan talloze vrijwilligersactiviteiten in het hele land. Zo ook het gemeentebestuur van Zoetermeer, dat mensen wil stimuleren om zich in te zetten als vrijwilliger. Daarom geven zij graag het goede voorbeeld. Vrijwilligerswerk leidt tot een grotere verbondenheid in de samenleving en heeft een goede invloed op de leefbaarheid van wijken en buurten.

Make a Difference Day is in 2005 voor het eerst in Nederland geĂŻntroduceerd naar Engels en Amerikaans voorbeeld. MADD 2005 was meteen een groot succes: meer dan 20.000 vrijwilligers en VIPS zetten zich in bij zon 2.000 klussen, verspreid over het hele land.