Omroep max

Persbericht, 31 oktober 2006

'Ik stem niet' het eerste verkiezingsprogramma van MAX

Vanaf 3 november gaan Liny en Marja (Hoe schoon is jouw huis?) voor Omroep MAX het land in om notoire niet-stemmers op te sporen. Zijn ze nog te overtuigen toch een stem uit te brengen op 22 november? Zoals alleen Liny en Marja dat kunnen gaat dat natuurlijk niet zonder de nodige hilariteit.

De twee dames bezoeken een bingo avond of ze gaan naar de markt. Ze lopen rond met een koffiekarretje en bieden de politiek teleurgestelden een 'bakkie troost' of 'stevige borrel' aan. Nadat ze op amusante wijze politieke kennis hebben gepolst, nodigen ze voorbijgangers uit om naar de feestelijke 'stem-show' te komen. De aanwezigen mogen met stemkastjes antwoord geven op allerlei vragen. Gekke stellingen als 'Wouter Bos moet vaker een stropdas dragen' tot serieuze politieke stellingen als 'Er mag niet meer bezuinigd worden op de zorg'. De politici krijgen de kans te reageren op wat de zaal hen vertelt en in eenvoudige termen uit te leggen wat hun partij vindt van de stellingen. Maar ooh wee als ze jargon gebruiken. Liny en Marja grijpen onmiddellijk in.

Jan Slagter over het eerste verkiezingsprogramma van MAX: 'Mensen die weinig op hebben met politiek komen nauwelijks aan bod in de bekende politieke programma's. Met dit programma hopen we te bereiken dat juist deze mensen gaan inzien dat stemmen leuk kan zijn. En we zijn ontzettend blij dat Liny en Marja die taak op zich nemen. Ze spreken de taal van de niet-stemmers en ze zijn brutaal genoeg om de bekende politici eens stevig aan de tand te voelen.'

Ik stem niet van Omroep MAX
Vrijdag 3, 10 en 17 november om 17.35 uur
Nederland 2
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Friedel Keur tel. 035-6259060