Rijksvoorlichtingsdienst
Het Koninklijk Huis


---

Leden Koninklijke Familie nemen 3 en 4 november 2006 deel aan Make a Difference Day

Evenals vorig jaar neemt een aantal leden van de Koninklijke Familie dit jaar deel aan Make a Difference Day, op vrijdag 3 en zaterdag 4 november.

Op deze landelijke vrijwilligersdagen steken duizenden Nederlanders de handen uit de mouwen bij activiteiten in het hele land. Dit jaar doen de volgende leden van de Koninklijke Familie mee: Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Laurentien, prof.mr. Pieter van Vollenhoven, Zijne Hoogheid Prins Pieter-Christiaan, Hunne Hoogheden Prins Maurits en Prinses Marilène, Hunne Hoogheden Prins Bernhard en Prinses Annette, en Hunne Hoogheden Prins Floris en Prinses Aimée.

Prinses Laurentien helpt in Almere op de manege van kinderboerderij De Stek bij paardrijles aan verstandelijk gehandicapten. Prof.mr. Pieter van Vollenhoven en Prins Pieter-Christiaan geven in Rotterdam duikles aan gehandicapten als vrijwilliger van de International Association for Handicapped Divers. Prins Maurits en Prinses Marilène doen mee als vrijwilligers van het Ronald McDonald VU Huis in Amsterdam. Prins Bernhard en Prinses Annette verzorgen met stichting De Opkikker een uitstapje naar de Veluwe voor vier gezinnen met een langdurig ziek kind. Prins Floris en Prinses Aimée begeleiden met InteraktContour een groep mensen met een niet aangeboren hersenafwijking bij een rondleiding door het Muiderslot.

Prinses Laurentien assisteert vrijdag 3 november van 9.30 tot 12.00 uur in Almere bij paardrijles aan verstandelijk gehandicapten op de manege van kinderboerderij De Stek. De Stek is onderdeel van de stichting Triade, die onder meer dagactiviteiten verzorgt voor mensen met een beperking. De Stek is een dagbesteding met boerderijwerkzaamheden. De verzorging van de dieren wordt doordeweeks gedaan door de cliënten, met hulp van begeleiders. In het weekend worden de dieren door vrijwilligers verzorgd, en vrijwilligers helpen bij de paardrijlessen die de hele week worden gegeven aan verstandelijk gehandicapten.

Prins Floris en Prinses Aimée gaan vrijdag 3 november van 12.00 tot 14.00 uur als vrijwilliger met InteraktContour uit Emmeloord op pad met tien mensen met een niet aangeboren hersenafwijking. Zij zijn door uiteenlopende oorzaken gehandicapt, bijvoorbeeld door een auto-ongeluk. De Prins en Prinses begeleiden hen deze dag bij een bezoek aan het Muiderslot te Muiden, inclusief een ontmoeting met valkeniers en hun roofvogels.

Prof.mr. Pieter van Vollenhoven en Prins Pieter-Christiaan verlenen zaterdag 4 november van 13.00 tot 15.00 uur medewerking aan een project van de International Association for Handicapped Divers. Vrijwilligers van deze organisatie duiken met gehandicapte mensen. Duiken is een zeer geschikte sport voor veel mensen met een lichamelijke beperking. De organisatie wil duikinstructeurs enthousiast maken voor lesgeven aan gehandicapten. De heer Van Vollenhoven, zelf gediplomeerd duikinstructeur, en Prins Pieter-Christiaan helpen bij een les in het Oostervant Zwembad te Rotterdam.

Prins Maurits en Prinses Marilène draaien op zaterdag 4 november van 10.00 tot 13.00 uur in Amsterdam een vrijwilligersdienst in het Ronald McDonald VU Huis, bij het VU medisch centrum. In het Huis logeren gezinnen van zieke kinderen die in het VUmc worden behandeld. Zo kunnen ouders dicht bij hun kind zijn in een vaak moeilijke periode. 75 vrijwilligers werken in afwisselende diensten in het Huis. Zij ontvangen de gasten, zorgen er voor dat het Huis opgeruimd en schoon blijft en bieden een luisterend oor. Er zijn 13 Ronald McDonald Huizen in Nederland en een aantal nieuwe Huizen en projecten zijn in ontwikkeling.

Prins Bernhard en Prinses Annette helpen zaterdag 4 november van 10.00 tot 13.00 uur als vrijwilliger van De Opkikker. Deze stichting organiseert het gehele jaar een dag van ontspanning voor gezinnen met een langdurig ziek kind. Uitgangspunt is dat het gezin even het ziek zijn kan vergeten en nieuwe energie kan opdoen om verder te kunnen met de vaak intensieve behandelingen. Op deze dag worden vier gezinnen uitgenodigd voor een bezoek aan dierentuin De Wissel in Epe en Pannenkoekenhuus Likkepot in Vierhouten.

31 oktober 2006
© RVD