Ingezonden persbericht


Persbericht

Amsterdam, 2 november 2006

Minister Van Ardenne ontvangt voorstellen van De Derde Kamer

Minister voor ontwikkelingssamenwerking Agnes van Ardenne-Van der Hoeven ontmoet op 3 november as. in de Oude zaal van de Tweede Kamer 150 Derde Kamerleden uit zowel Nederland als ontwikkelingslanden zoals Colombia, Burkina Faso, Uganda, Bangladesh en Costa Rica. De Derde Kamerleden hebben een jaar lang gewerkt om de minister en parlementsleden van advies te voorzien.

De adviezen van De Derde Kamer zijn ter verbetering van het beleid voor ontwikkelingssamenwerking. Voorgaande jaren ontving de minister de voorstellen met grote interesse, ook dit jaar kijkt zij uit naar de adviezen van burgers uit de hele wereld.

Schaduwparlement

De Derde Kamer is het schaduwparlement voor ontwikkelingssamenwerking in Nederland. 120 Nederlanders en 30 leden uit ontwikkelingslanden zijn een jaar actief op het gebied van Internationale Samenwerking en politiek. Naast het schrijven van voorstellen organiseren Derde Kamerleden activiteiten om Nederlanders te betrekken bij ontwikkelingssamenwerking. Zo organiseerden zij onlangs een symposium samen met nobelprijswinnaar Mohammed Yunus over Microfinanciering in Vlissingen.

_______________________________