Gemeente Harderwijk


Inspraak bestemmingsplan N302

De provincie Gelderland en de gemeente Harderwijk werken gezamenlijk aan een nieuw bestemmingsplan dat een reconstructie van de N302 tussen het aquaduct en de Leuvenumseweg planologisch mogelijk maakt. In het voorontwerp-bestemmingsplan worden de ruimtelijke kaders vastgelegd waarbinnen de reconstructie moet plaats te vinden. Globaal wil dat zeggen dat de ruimtelijke elementen waaruit het wegontwerp uiteindelijk wordt samengesteld (o.a. ligging verharding, breedte van midden- en zijbermen, groen, water) worden omschreven maar niet gedetailleerd op de plankaart worden vastgelegd. Dit betekent dat binnen de aangegeven ruimtelijke kaders meerdere uitvoeringsvarianten mogelijk zijn.
In het kader van de inspraakprocedure ligt het bestemmingsplan met ingang van 3 november gedurende zes weken ter inzage in de Stadswinkel bij de balie Bouwen en wonen. Tijdens deze termijn kunnen ingezetenen van de gemeente en belanghebbenden schriftelijk een inspraakreactie richten aan burgemeester en wethouders. Desgewenst kan worden volstaan met een mondelinge inspraakreactie.

Informatie: afd. Ruimte en economie, tel. 411 341 of 411 408.

Beeldkwaliteitsplan N302 in de inspraak

De provincie Gelderland en de gemeente Harderwijk werken gezamenlijk aan plannen voor een reconstructie van de N302 tussen het aquaduct en de Leuvenumseweg.
In het voorontwerp-beeldkwaliteitsplan N302 worden de uitgangspunten met betrekking tot de gewenste verschijningsvorm en de inpassing van de N302 in Harderwijk weergegeven. Het plan dient als kader voor het ontwikkelen en beoordelen van de plannen voor de N302 en geeft de uitgangspunten voor de uitwerking van verschillende varianten.

In het kader van de inspraakprocedure ligt het dit beeldkwaliteitsplan met ingang van 3 november gedurende zes weken ter inzage in de Stadswinkel bij de balie Bouwen en wonen. Tijdens deze termijn kunnen ingezetenen van de gemeente en belanghebbenden schriftelijk een inspraakreactie richten aan burgemeester en wethouders. Desgewenst kan worden volstaan met een mondelinge inspraakreactie.

Informatie: afd. Ruimte en economie, tel. 411 341 of 411 408.

Inspraak op Milieu Effect Rapport N302

Het MilieuEffectRapport N302 ligt met ingang van 3 november tot 15 december voor eenieder ter inzage in de Stadswinkel van het stadhuis en bij het Projectbureau N302 aan de Stephensonstraat 25 in Harderwijk. Het MER is ook beschikbaar op www.gelderland.nl/N302. Tijdens de inzageperiode kunt u uw reactie geven op de plannen. Op maandag 20 november om 19.30 uur is er een informatieavond op het Bouw&Infrapark, Ceintuurbaan 2. Tijdens deze avond worden de plannen van de provincie en gemeente toegelicht en is er gelegenheid tot het stellen van vragen.

Schriftelijke opmerkingen over de inhoud van het MER kunt u tot en met 15 december sturen naar de gemeente Harderwijk t.a.v. Inspraakreactie MER N302.

De gemeente betrekt uw inspraakreacties in de verdere besluitvorming. Reacties die betrekking hebben op het MER worden bovendien doorgestuurd aan de Commissie voor de MER, zodat ook deze de reacties bij haar advies kan betrekken.

Informatie: Informatiepunt N302, tel (026) 359 85 61.

Onderwijs/kantoorgebouw Ceintuurbaan 2

Burgemeester en wethouders hebben tijdelijk vrijstelling verleend voor het plaatsen van een onderwijs- en kantoorgebouw op het Bouw&Infrapark aan de Ceintuurbaan 2. De vrijstelling geldt drie jaar. Deze vrijstelling is gebaseerd op artikel 17 Wet op de Ruimtelijke Ordening. Het voornemen om deze vrijstelling te verlenen is gepubliceerd op de gemeentepagina van 27 juli 2006. Er zijn geen zienswijzen tegen het ontwerp-besluit ingediend.

Iedere belanghebbende die een zienswijze heeft ingediend en degenen die redelijkerwijs en niet-verwijtbaar nagelaten hebben om zienswijzen in te dienen tegen het ontwerp-besluit kunnen nog in beroep gaan. De termijn hiervoor bedraagt zes weken na bekendmaking aan de aanvrager (19 oktober 2006). Het beroepschrift moet worden ingediend bij de rechtbank te Zutphen, sector bestuursrecht, Postbus 9008, 7200 GJ Zutphen.
Wie een beroepschrift indient, kan tegelijkertijd een verzoek om een voorlopige voorziening richten aan de voorzieningenrechter van de rechtbank Zutphen, sector bestuursrecht.

Informatie: afd. Bouwzaken, tel. 411 352.

Bobsleestartbaan Ceintuurbaan 2

Op het terrein van Bouw&Infrapark aan de Ceintuurbaan 2 staat een bobsleestartbaan. Deze mag tot en met 31 december 2006 blijven staan, maar burgemeester en wethouders hebben besloten de termijn van deze tijdelijke vrijstelling te verlengen tot en met 31 december 2009. Deze vrijstelling is gebaseerd op artikel 17 Wet op de Ruimtelijke Ordening. Het voornemen om deze vrijstelling te verlenen was reeds gepubliceerd op de gemeentepagina van 5 januari 2006. Er zijn geen zienswijzen ingediend tegen het ontwerp-besluit.

Iedere belanghebbende die een zienswijze heeft ingediend, en degenen die redelijkerwijs en niet-verwijtbaar nagelaten hebben om zienswijzen in te dienen tegen het ontwerp-besluit kunnen nog in beroep gaan. De termijn hiervoor bedraagt zes weken na bekendmaking aan de aanvrager (30 oktober 2006). Het beroepschrift moet worden ingediend bij de rechtbank te Zutphen, sector bestuursrecht, Postbus 9008, 7200 GJ Zutphen.
Wie een beroepschrift indient, kan tegelijkertijd een verzoek om een voorlopige voorziening richten aan de voorzieningenrechter van de rechtbank Zutphen, sector bestuursrecht.

Informatie: afd. Bouwzaken, tel 411 352.

(Bouw)plan via vrijstelling

Burgemeester en wethouders hebben het voornemen op grond van art. 19 lid 2 en 3 en
art.17 WRO vrijstelling van het bestemmingsplan te verlenen voor onderstaand (bouw)plan:

Ter inzage van: 2 november t/m 14 december:
- Bovenweg 1: hooischuur

De aanvraag en het ontwerp-besluit liggen ter inzage in de Stadswinkel. Tijdens de inzagetermijn kan een ieder tegen het voornemen om vrijstelling te verlenen schriftelijk of mondeling zienswijzen kenbaar maken bij burgemeester en wethouders. Als u uw zienswijze mondeling wilt inbrengen kunt u een afspraak maken via tel. 411352. Degenen die van deze mogelijkheid geen gebruik maken kunnen, nadat het besluit is genomen, geen verder bezwaar of beroep meer indienen.

Informatie: afd. Bouwzaken, tel. 411 250.

Bouwvergunningen

Er zijn lichte bouwvergunningen verleend voor:
- Ir. Lelystraat 11: garage
- Kievitmeen 89: dakkapel voorzijde
- Bazuindreef 17: dakkapel
- Oosteinde 9: reclamezuil
- Schaepmanlaan 8: tuinhuisje
- Randweg 72: uitbouwen woning
- Anne Franklaan 12: veranda
- Jan Azn. Leeghwaterstraat 4: tuinhuisje.
Er is reguliere bouwvergunning verleend voor:
- Fahrenheitstraat 7: overheaddeur.

Er is reguliere bouwvergunning 1e fase verleend voor: - Rietmeen 3: uitbreiden kwekerij.

Er is sloopvergunning verleend voor:
- Wilhelminalaan 21 en 23: asbest golfplaten.

Iedere belanghebbende kan tegen bovengenoemde besluiten binnen 6 weken nadat het besluit aan de aanvrager is bekendgemaakt, een bezwaarschrift indienen bij het college.

Informatie: afd. Bouwzaken, tel. 411 352.

Nieuwe (ver)bouwplannen
Er zijn aanvragen om lichte bouwvergunning ingekomen voor: - Vosbergerhout 34: afdak
- Kleine Mheenweg 6a: berging
- Operadreef 90: dakkapel
- Bazuinpad 19: tuinhuis
- De Wittenhagen 46: wanden in carport.

Er zijn aanvragen om reguliere bouwvergunning ingekomen voor: - Fahrenheitsstraat: bedrijfspand
- Zuiderzeestraatweg 108: ondergrondse waterbuffers - Zandlaan 7: bedrijfshal/houtzagerij.

Er zijn aanvragen om reguliere bouwvergunning 2e fase ingekomen voor: - Rietmeen 3: uitbreiden kassencomplex.

Er zijn aanvragen om sloopvergunning ingekomen voor: - Industrieweg 15: verwijderen asbest cv-ketel

Deze (ver)bouwplannen kunt u uitsluitend op afspraak inzien bij de afd. Bouwzaken, tel. 411 250.

Milieuvergunning Tweede Parallelweg

Bij de gemeente is een milieuvergunning aangevraagd door K. Pap, Tweede Parallelweg 20 voor een vleeskalverhouderij. De aanvraag en de ontwerpvergunning kunnen tot en met 14 december worden ingezien in de Stadswinkel, op verzoek ook buiten kantooruren. Zienswijzen kunnen bij voorkeur schriftelijk tot en met die datum - eventueel vertrouwelijk - worden ingediend bij het college van burgemeester en wethouders.

Informatie: afd. Milieu, tel. 411 398.

Kapvergunningen

Burgemeester en wethouders hebben kapvergunning verleend voor: - Flevoweg 57: 5 coniferen
- Korhoenlaan 1-20: 2 berken
- Korhoenlaan 1-50: 2 berken met herplantplicht 1 boom

Deze besluiten liggen voor iedereen ter inzage in de Stadswinkel. Tot en met zes weken na datum van bekendmaking aan de aanvrager, te weten tot en met 14 december, kunnen belanghebbenden hun bezwaren schriftelijk kenbaar maken.

Informatie: Stadsbeheer, tel. 411 333.