Gemeente Gouda


persbericht: wethouder suijker doet mee met make a difference day (02/11/2006)

Op 3 en 4 november vindt de landelijke Make a Difference Day (MADD) plaats. Duizenden bekende en onbekende Nederlanders steken dan de handen uit de mouwen bij talloze vrijwilligersactiviteiten. Ook Gouda vindt vrijwilligerswerk erg belangrijk. Daarom draait wethouder Marion Suijker op vrijdag 3 november een dagdeel mee op peuterspeelzaal De Speelbal.

Wethouder Marion Suijker: Vrijwilligerswerk is erg belangrijk in onze samenleving. Denk bijvoorbeeld aan mensen die zich inzetten bij sportverenigingen, ouders die meehelpen op school en mensen die klaarstaan voor ouderen. Vrijwilligerswerk is er in vele soorten en maten. Ik hoop dat veel Gouwenaars met mij tijdens de MADD-dagen hun beste beentje voor willen zetten. Het liefst daarna ook natuurlijk.

vrijwilligersinformatiepunt
Goudse inwoners die op zoek zijn naar vrijwilligerswerk kunnen terecht bij het Vrijwilligersinformatiepunt (VIP) in de Stadswinkel Buytenerf of op www.gouda.nl/VIP. Speciaal voor de MADD-dagen is ook op de landelijke MADD-site, www.MADD.nl een klussendatabase ingericht. Ook hier zijn klussen te vinden voor vrijwilligers.

MADD landelijk
MADD wordt dit jaar voor de tweede keer georganiseerd. Ook dit jaar nemen diverse leden van de Koninklijke familie en landelijke politici deel. MADD wordt landelijk gecoördineerd door CIVIQ (instituut vrijwillige inzet) in samenwerking met de Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (Vereniging NOV) en vele partners en sponsoren.