LLiNK

Rotterdam, 2 november 2006

BN'ers in manifestatie voor een generaal pardon

Joris Linssen praat in LLinke Soep over zijn deelname aan de manifestatie

Bijna tweederde (63%) van de Nederlanders vindt dat je asielzoekers, die al jaren wachten op een verblijfsvergunning, niet nog langer in onzekerheid mag laten of terugsturen. Dit blijkt uit een onderzoek van TNS NIPO in opdracht van VluchtelingenWerk Nederland. Aanstaande zaterdag vindt er in Den Haag een manifestatie plaats van actiegroep Generaal Pardon Nu. Met ondermeer Katja Schuurman, Hanneke Groenteman en Joris Linssen (bekend van o.a. Taxi). Joris vertelt in LLinke Soep over zijn betrokkenheid met het thema. LLinke Soep is vrijdag 3 november om 20.00 uur te beluisteren op Radio 1.

Op diezelfde zaterdag kun je ook als vrijwilliger aan de slag. Want voor de tweede keer is het dan 'Make A Difference Day', een dag ter promotie van vrijwilligerswerk. Zelfs Prinses Maxima doet mee. LLinke Soep gaat op pad met een andere enthousiaste vrijwilliger.

Rianne de Witte is mode-ontwerpster, en genomineerd voor de Dutch Designprijs voor jong talent. Ook was ze de enige Nederlander die haar werk kon tonen op de beurs 'Pret a Porter' in Parijs. Voor haar collectie gebruikt ze stoffen gemaakt van ondermeer soja en mais. In LLinke Soep vertelt ze waarom ze daarvoor gekozen heeft.

Verder geeft Barbara opnieuw een tv weg en kijken we naar een stelling van de LLiNK Kies Wijzer. En krijgen de bewoners van het Big Bother-huis een nieuwe opdracht.

LLinke Soep is een jongerenmagazine over Praktisch Idealisme. LLinke Soep is iedere vrijdag om 20.00 uur te beluisteren op Radio1. LLinke Soep is een programma van LLiNK. Met haar programma's wil LLiNK kijkers en luisteraars inspireren een bijdrage te leveren aan een vrije, eerlijke en duurzame wereld. LLiNK zendt uit op Nederland 2 en 3, Radio 1, 3FM, Radio 5 en www.LLiNK.nl.


---


- EINDE PERSBERICHT -