Gemeente Ede

nummer 223 / Ede, 2 november 2006

Collegeleden doen vrijwilligerswerk

Burgemeester Robbertsen helpt bij quiz voor bewoners De Hoven

Burgemeester Robbertsen gaat op vrijdag 3 november om 10.30 helpen bij het uitvoeren van een quiz voor de bewoners van verpleeghuis De Hoven in Bennekom. De burgemeester doet dit in het kader van de landelijke "make a difference day".

Make a Difference Day (MADD) is een jaarlijks terugkerend groot landelijke evenement. Tijdens MADD doen tienduizenden Nederlanders vrijwilligerswerk. Iedereen kan meedoen. MADD zet de schijnwerpers twee dagen op vrijwillige inzet. Daarmee levert MADD een belangrijke bijdrage aan het imago van vrijwilligerswerk; bevordert maatschappelijke inzet en kan het leiden tot een toename van het aantal vrijwilligers.
Ook andere collegeleden leveren een bijdrage aan deze dag. Zo helpen de wethouders Van t Hoog om 9.00 en Kremers om 13.30 uur met kleding sorteren voor de Stichting Hulp Oost Polen in Ede; wethouder Dekker assisteert vanaf 15.00 uur bij een spel- en borrelmiddag op zorgcentrum De Honskamp in Lunteren. Op zaterdag 4 november gaat wethouder Van Zuilen van 9.00 tot 10.00 uur zwemmen met mensen met een verstandelijke beperking in zwembad De Peppel en schenkt wethouder Kremers om 10.30 uur koffie in Verpleeghuis De Hoven in Bennekom. De collegeleden willen met hun bijdrage de schijnwerpers zetten op vrijwilligerswerk en hun waardering uiten voor de vele mensen die vrijwilligerswerk verrichten.

---