CDA

d=1006] 03 november 2006 - Nieuws -
Minister Wijn: plan waterstofauto goed voor economie en milieu

Minister Wijn van Economische Zaken is blij met het gezamenlijke plan van twee bedrijven om een waterstofauto te ontwikkelen: de Zurban.

Het plan werd op 1 november jl. bekendgemaakt op een bijeenkomst van het Wetenschappelijk Instituut voor het CDA in Rotterdam. Het thema van de bijeenkomst was innovatie en economie.

Tijdens een CDA-bijeenkomst in Rotterdam sloten de bedrijven Nedstack fuel celtechnology en e-Traction Euro een gezamenlijke intentieverklaring
De waterstofauto Zurban is geschikt voor personen en kleintransport en kan met name in stedelijke gebieden zeer nuttig zijn. De auto voldoet aan de nul-emmissie-eis, is op grote schaal te vermarkten en is een goed exportproduct.
Binnen het jaar, voor 1 oktober 2007, wil men demonstratiemodel afleveren.

Wijn: Zurban kan auto-industrie nieuwe impuls geven Minister Wijn is blij met de intentieverklaring. Wijn: 'Dit type initiatieven is heel belangrijk voor de Nederlandse economie. Het is een uitstekend voorbeeld van innovatie in de praktijk. Nederland is van oudsher een innovatief land. Met name de koppeling van milieu aan innovatie is kansrijk voor Nederland. Door de waterstofauto verbetert de luchtkwaliteit in ons land. De internationale markt voor de waterstofauto is groot en biedt ons veel kansen. De Zurban zal onze auto-industrie dus een nieuwe impuls kunnen geven.'

Uitgaven WI
Tijdens de bijeenkomst werd twee uitgaven van het Wetenschappelijk Instituut gepresenteerd. De eerste uitgave heet: Gezocht: maatschappelijke vernieuwers. Gevonden: de ondernemer, de burger en de professional; en het gezin. Deze uitgave benadrukt het belang van innovatie en maatschappelijke vernieuwing in tal van sectoren: zorg, onderwijs, duurzaamheid, landbouw, wijken en buurten, en gezinnen. Aan deze uitgave is een drieluik gekoppeld. In elk deel van het drieluik vertellen respectievelijk ondernemers, burgers en professionals en gezinnen over hun vernieuwende initiatieven in de praktijk.

Twee delen van het drieluik zijn inmiddels verschenen: Gezocht: maatschappelijke vernieuwers. Gevonden: ondernemers, en Gezocht: maatschappelijke vernieuwers. Gevonden: de burger en de professional. Het derde deel van het drieluik Gezocht: maatschappelijke vernieuwers. Gevonden: gezinnen, wordt binnenkort officieel gepresenteerd.
---