Gemeente Albrandswaard


Enthousiaste aanzet tot burgerpanel


Albrandswaard Het college van de gemeente Albrandswaard heeft donderdagavond het werkprogramma voor de periode 2006 2010 aan een aantal inwoners gepresenteerd. Deze avond vormde meteen de start van het instellen van een burgerpanel dat het college de komende jaren zal adviseren bij een aantal projecten.

Inwonerparticipatie staat hoog in het vaandel bij het college van
Albrandswaard, daarom heeft het college vijfhonderd inwoners, na een willekeurige selectie, uitgenodigd voor een presentatie en discussie over het collegewerkprogramma. Ruim 30 % van de aangeschreven personen heeft gereageerd en aangegeven dit initiatief van het college te waarderen.

De inwoners waren uitgenodigd in de gehoorzaal van het Delta Psychiatrisch Centrum in Poortugaal, waar burgemeester Harald Bergman aan de hand van een presentatie de collegeleden voorstelde en uitlegde wat het college van deze avond verwachtte. Na de pauze gaven de aanwezigen een reactie op de presentatie, wat precies de bedoeling van het college was. Tijdens het aansluitende informele gedeelte, waren er geanimeerde gesprekken met het college en heeft een aantal bezoekers kenbaar gemaakt actief te willen deelnemen in een burgerpanel.

Burgemeester Harald Bergmann:
Het doel van de avond was onder meer onze inwoners te informeren over en de gelegenheid te geven te reageren op ons collegewerkprogramma. Van deze mogelijkheid heeft een relatief groot aantal inwoners gebruik gemaakt. De wethouders, gemeentesecretaris en ik hebben in een aantal punten kort en bondig aangegeven waar we ons de komende tijd mee bezighouden en wat onze speerpunten zijn. Ook wilde ik met deze avond een aanzet geven tot een burgerpanel waarmee we de komende periode bij een aantal projecten gaan samenwerken. Uit de opkomst blijkt, dat de politiek wellicht niet zover van de burger staat dan we allemaal dachten. Ik ben echt heel blij met de interesse die voor ons programma is getoond. De opmerkingen, suggesties en reacties, nemen we zeker ter harte.