Ingezonden persbericht


persbericht

3 november 2006

Leo van der goot geeft startsein voor reeks gast-optredens landelijke dj's op v-radio

V-Radio, het internet radiostation van de Veronica Radioschool, start op vrijdag 3 november met een reeks van gast-optredens van landelijke dj's. Het webstation, V-Radio, is een platform voor nieuw radiotalent en vraagt dj's die hun sporen hebben verdiend het 'eens voor te doen hoe het écht moet'. Leo van der Goot bijt vrijdagmiddag om 14.00 uur het spits af met zijn eigen eenmalige programma op V-Radio.

Leo van der Goot: "V-Radio is een prachtig initiatief waarmee jong talent de kans krijgt zich te ontwikkelen. Daarmee neemt V-Radio een unieke positie in op de Nederlandse radiomarkt. Omdat iemand het voorbeeld moet geven, is het verstandig om al die talenten eens te laten horen hoe het echt niet meer kan... Ik ga weer eens een uurtje radio maken en ik draai alleen wat ik zelf leuk vind..."

Leo van der Goot (1950) was tot voor kort Directeur Televisie bij RTL Nederland. Hiervoor werkte Van der Goot als Programma Directeur voor FOX en RTL4. Tevens heeft Van der Goot gewerkt voor Veronica als producer en regisseur en als DJ voor Radio Noordzee Internationaal in de jaren zeventig. Van der Goot viel op door zijn kenmerkende presentatiestijl en is onder andere daarom een groot voorbeeld voor vele dj's in het huidige radiolandschap.

Naast Leo van der Goot zullen onder meer Gijs Staverman, Patrick Kicken, Wouter van der Goes, Erwin Peters, Rob van Someren en Michiel Veenstra binnenkort aanschuiven om een uur of meer radio te maken op V-Radio. Voor of na het programma mogen luisteraars vragen stellen aan de gast via e-mail of msn. Namen van diverse andere landelijke dj's volgen.

Met gebrek aan vernieuwing en jong talent op de Nederlandse radio wil de Veronica Radioschool zich onderscheiden door leden van de Radioschool zelf programma's te laten maken op V-Radio. V-Radio streeft er daarom naar een platform te creëren voor gedurfde en creatieve radio. Iedereen kan lid worden van de Radioschool en vervolgens een programma aanbieden. Echt talent wordt op professionele wijze begeleidt en maakt direct kans op een plekje in de Klas van 24, de praktijkgerichte opleiding aan de Veronica Radioschool.

noot voor de pers,

Ingezonden persbericht