Politieberichten Lekstroom, 10.15 uur

Utrecht, 03-11-2006

Politie informeert bewoners over inbraken

NIEUWEGEIN - Recent vonden negen pogingen en drie geslaagde inbraken plaats in woningen in de wijk Batau, met name in het gebied begrenst tussen Galecop, de rijksweg A2 en de Batauweg. De inbraken werden vooral in de nachtelijke uren gepleegd. De buit bestond uit portemonnees, bankpassen en geld. Uit één woning werden de autosleutels en vervolgens ook de voor de woning geparkeerde auto gestolen.

De politie wil samen met de inwoners de inbraken een halt toeroepen en de verdachte(n) oppakken.

Dit doen wij

De politie houdt verscherpt toezicht en surveilleert zowel opvallend als onopvallend in de wijken. Hiermee wordt de kans vergroot om mogelijke verdachte(n) op heterdaad aan te kunnen houden.

Dit kunt u doen

Deze kans neemt nog meer toe als de bewoners ook alert en waakzaam zijn. Ziet u iets vreemds of verdachts, bel dan het alarmnummer 112. Let daarbij op het signalement van personen(kleding) en op kenmerken van eventuele vervoermiddelen(kleur, merk, type, kenteken). Het merendeel van de inbraken wordt gepleegd door het forceren van de cilinder van het slot. Door goedgekeurd veiligheidsbeslag aan te(laten)brengen neemt de kans op afbreken van de cilinder aanzienlijk af. Op vindt u meer informatie over inbraakpreventie en adressen van Politie Keurmerk-erkende bedrijven in de regio Utrecht.

Winkeldiefstal

NIEUWEGEIN Bij een winkel op Laagraven is donderdagochtend een winkeldief aangehouden. Omstreeks 09.45 uur nam de man goederen mee uit de winkel zonder deze bij de kassa af te rekenen. De verdachte, een 25-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.

Snelheidscontrole

NIEUWEGEIN Op donderdag 2 november heeft de politie van 08.00 10.00 uur een verkeerscontrole gehouden op de Wierselaan. Er werden 500 voertuigen gecontroleerd. Hiervan reden er 88 te snel. Negen voertuigen werden staande gehouden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 57 kilometer per uur, waar een snelheid van 30 kilometer per uur is toegestaan.

Verkeerscontrole

VIANEN Donderdagmiddag heeft de politie op de Aimé Bonnastraat van 15.15 16.15 uur een verkeerscontrole gehouden. Er werden acht bekeuringen geschreven voor het niet dragen van de autogordel.

Alcoholcontrole

NIEUWEGEIN De politie heeft op de Galecopperlaan donderdagavond een alcoholcontrole gehouden. Het verkeer dat vanuit Utrecht in de richting van Galocop ging en het verkeer dat vanaf het sportcomplex kwam, werd gecontroleerd. Tijdens deze controle werden 324 blaastesten afgenomen. Eén persoon werd aangehouden. De ademanalyse wees 330 ug/l uit.