Politie Hollands Midden

Datum: 3 november 2006

Leiden Vrouwen na diefstal uit winkels aangehouden

De politie heeft donderdagmiddag, 2 november, twee vrouwen van 20 en 35 jaar uit Den Haag en een 15 jarig meisje uit Vlaardingen aangehouden op verdenking van diefstal uit diverse winkels in het centrum. Bij de politie werd gemeld dat de vrouwen bezig waren de alarmlabels van kleding te verwijderen. De vrouwen werden op de Noord Rundersteeg aangehouden. Bij hen werd een pot met alarmlabels en papierenlabels van kleding aangetroffen en enkele tassen met voornamelijk kleding. Twee van de tassen bleken geprepareerde tassen te zijn. Dergelijke tassen, met een dubbele wand van folie, worden vaak gebruikt bij winkeldiefstal.

Leiden Twee aanhoudingen De politie van Leiden heeft op donderdag 2 november, rond 23.30 uur, twee mannen aangehouden op de Nieuwe Rijn. Een 36 jarige man uit Leiden stond op de openbare weg te urineren. Agenten stopten en roken een sterke alcohol lucht bij hem en zijn vriend, een 35 jarige Leiderdorper. De agenten vroegen de mannen om legitimatie, waarop de mannen geïrriteerd reageerden. De Leidenaar gaf geen antwoord op de vraag wat zijn naam is waarop hij werd aangehouden en overgebracht werd naar het bureau om zijn identiteit vast te kunnen stellen. Zijn vriend begon zich met de aanhouding te bemoeien. De Leiderdorper werd gevorderd om afstand te nemen maar voldeed hier niet aan. Toen hij tegen de deur van de politieauto aantraptej werd ook hij aangehouden. Tegen de mannen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Leiden Botsing tussen twee auto's Op het verkeersplein van het Lammenschansplein is een botsing ontstaan tussen twee personenauto's. De botsing vond plaats op donderdag 2 november, rond 21.10 uur. De betrokken automobilisten verklaren beiden bij groenlicht het kruispunt opgereden te zijn. Een 59 jarige automobilist uit Leidschendam kwam vanuit de richting van het centrum van Leiden. De andere automobilist, een 36 jarige man uit Zoetermeer, kwam uit de richting van de Vrouwenweg. De politie zet het onderzoek naar de oorzaak van het ongeval vandaag voort.

Roelofarendsveen Fietsster aangereden Op de rotonde van de Alkemadelaan en de Sotaweg is op vrijdag 3 november, rond 05.45 uur, een fietsster aangereden. Een 45 jarige automobilist uit Roelofarendsveen wilde vanaf de rotonde in de richting van de A4 gaan. Bij het verlaten van de rotonde zag de man de overstekende fietsster te laat. De fietsster, een 15 jarig meisje uit Roelofarendsveen kwam ten val en raakte gewond aan haar hoofd. De automobilist en de fietsster zijn naar het politiebureau gegaan waar zij beiden een verklaring hebben afgelegd. De automobilist verklaart het meisje niet gezien te hebben, mogelijk omdat zijn zijruiten van de auto nog beslagen waren. Nu het 's ochtends koud is zijn de ruiten van auto's beslagen. Automobilisten dienen er op te letten dat zij door alle ruiten heen kunnen kijken om ongelukken te voorkomen.

Woubrugge Verkeersongeval op de N207 Op donderdag 2 november, rond 13.20 uur, heeft er op de N207 ter hoogte van Woubrugge een verkeersongeval plaatsgevonden. Bij de aanrijding waren twee personenauto's en een bestelauto betrokken. De bestuurder van de bestelauto, een 21 jarige man uit Amsterdam, reed in de richting van Alphen toen verkeer voor hem afremde. Hij kon zijn auto niet op tijd tot stilstand brengen en botste achterop de personenauto voor hem. Deze auto, bestuurd door een 51 jarige man uit Rotterdam botste achterop zijn voorgangster, bestuurd door een 43 jarige vrouw uit Amsterdam. De middelste auto moest weggesleept worden. De 51 en 43 jarige bestuurders zijn voor controle naar het ziekenhuis gebracht.

Ouderkerk aan den IJssel Verkeerscontrole

De politie heeft donderdag 2 november van 11.30 tot 12.30 uur een verkeerscontrole gehouden op de Burgemeester Neetstraat. Met name werd er gelet op de snelheid. Hiervoor werd niemand bekeurd. Wel reden vier bestuurders zonder de gordel. Een bestuurder werd betrapt op het niet handsfree bellen.

Bergambacht Controles snelheid

Donderdag 2 november heeft de politie op de Fransekade en de Boezemweg een gordel- en snelheidscontrole gehouden. Er werden drie bekeuringen uitgeschreven voor snelheid en zes voor het niet dragen van de gordel. Bij een snelheidscontrole vorige week op de Fransekade werden dertien bestuurders bekeurd. Er waren 233 passanten. De hoogst gemeten snelheid was 107 km/u. De toegestane maximum snelheid op deze weg is 80 km/u. Vorige week werd op de Lekdijk-West ook gecontroleerd op snelheid. Van de 129 passanten reden er 20 te hard. Ook hier was de hoogst gemeten snelheid 107 km/u. De toegestane snelheid op de Lekdijk-West is 60 km/u.

Lekkerkerk Snelheidscontrole

De politie in de Krimpenerwaard heeft afgelopen dagen enkele snelheidscontroles gehouden in Lekkerkerk. Donderdag 2 november werd tussen 08.15 en 09.00 uur gecontroleerd op de Opperduit. Op die weg is de maximum toegestane snelheid 60 km/u. Vier bestuurders reden harder dan dat. De hoogst gemeten snelheid was 78 km/u. De overtreders krijgen allen een bekeuring. Een week daarvoor was eveneens op die weg een controle gehouden. Het aantal passanten was 92. Vijftien bestuurders reden te hard. De hoogst gemeten snelheid was toen 104 km/u. Donderdag werd het rijbewijs van een 32 jarige automobilist uit Ammerstol ingevorderd vanwege een snelheidsovertreding op de Boezemweg. De bestuurder reed 130 km/u waar 80 km/u is toegestaan.

Nieuwerkerk aan den IJssel Ramkraak op kledingzaak Een auto met mogelijk twee inzittenden hebben in de nacht van donderdag 2 op vrijdag 3 november ingereden op een kledingwinkel gevestigd aan de Dorpsstraat. Met de auto werd de pui van de winkel kapot gereden. De inzittenden zijn vervolgens de winkels binnen gegaan en hebben kleding weggenomen, daarna zijn ze er met de auto vandoor gegaan. De technische recherche van de politie doet onderzoek naar de sporen die zijn achtergelaten. De eigenaar van de winkel heeft aangifte gedaan van diefstal.

--- einde berichten ---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --