Politie Groningen

Vrijdag 3 november 2006

Provincie Groningen, 03-11-2006

Groningen: fietser door auto geschept

Een 18-jarige fietser uit Groningen is donderdagmiddag op het Hoornsediep gewond geraakt bij een verkeersongeval. Een 53-jarige automobilist uit Bedum verleende bij het afslaan geen voorrang aan de Stadjer op zijn fiets. De fietser werd frontaal aangereden en kwam via de motorkap tegen de voorruit van de auto terecht. Het slachtoffer werd met hoofdletsel naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt.

Groningen: beroving zonder buit

Een 29-jarige man uit Groningen is donderdagavond op de Paterswoldseweg het slachtoffer geworden van een poging tot beroving. De Stadjer wilde pinnen bij een geldautomaat toen een onbekende man een scherp voorwerp op zijn hoofd zette en geld eiste. Een 46-jarige Stadjer zag de beroving gebeuren en hielp het slachtoffer. De straatrover moest zonder buit het hazenpad kiezen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Groningen: politie houdt bedrijfsinbreker aan

De politie heeft donderdagnacht bij een winkel aan de Westerkade een 43-jarige man uit Groningen aangehouden voor inbraak. De politie reageerde op meldingen van getuigen dat er in het winkelbedrijf werd ingebroken. Bij de winkel bleek dat de buitendeur was vernield en dat de inbreker hierdoor naar binnen was gegaan. In het pand trof de politie de Stadjer aan. Bij de fouillering troffen de agenten sieraden en een mesje aan. De Stadjer werd ingesloten. Het mes en de sieraden werden in beslag genomen. De politie onderzoekt of de verdachte zich schuldig heeft gemaakt aan meerdere strafbare feiten.

Groningen: Stadjer onder invloed

De politie heeft donderdagnacht op het Schuitendiep een 32-jarige man uit Groningen aangehouden voor rijden onder invloed. De Stadjer werd rijdend in een bestelauto gecontroleerd. De agenten roken een alcohollucht, waarna de man een blaastest moest afleggen. Deze test wees uit dat hij te veel had gedronken. Na de ademanalysetest op het politiebureau bleek dat hij 1,25 promille alcohol in zijn bloed had. Hij kreeg een rijverbod van vijf uur opgelegd. De politie maakt proces-verbaal op. De 32-jarige mocht na verhoor het politiebureau verlaten.

Groningen: ravage bij ongeval

Bij een verkeersongeval in de Nieuwe Boteringestraat is donderdagnacht veel schade ontstaan. Een 41-jarige taxichauffeur uit Groningen was volgens eigen zeggen in slaap gevallen. Hij werd wakker toen hij tegen een geparkeerde auto was gereden. Volgens de taxichauffeur sloeg zijn auto vervolgens op hol. In ieder geval kon hij zijn wagen niet meer tot stilstand brengen. Hij botste tegen een gestalde fiets om daarna tegen de gevel van een woning te rijden. Hierna veranderde auto van koers en botste de taxi tegen een oude auto. Na het schampen van een lantaarnpaal kwam de taxi tot stilstand tegen een derde geparkeerde auto, die hierna tegen een tuinhek en een geparkeerde auto botste. De taxichauffeur moest met knieletsel naar het ziekenhuis worden vervoerd. De politie stelt een technisch onderzoek in naar de auto van de Stadjer. De politie maakt een rapportage van het ongeval op. De woning en de auto's raakten beschadigd.

Groningen: roodlichtcontroles

De politie heeft donderdagochtend op de kruising Nieuwe Ebbingestraat, Turfsingel, Spilsluizen en Ebbingebrug en bij de spoorwegovergang aan de Paterswoldseweg twee roodlichtcontroles gehouden. Op de Nieuwe Ebbingestraat werden 818 voertuigen gecontroleerd. In vijftien gevallen werd door het rode licht gereden, zes maal droeg een automobilist geen autogordel en drie keer droeg een bromfietser geen helm. Op de Paterswoldseweg werden 853 voertuigen aan een controle onderworpen. Hier reden veertien personen door het rode licht.

Groningen: gordelcontrole

Op de Peizerweg werd donderdagmiddag een gordelcontrole gehouden. De politie controleerde in totaal 481 voertuigen. Negen automobilisten droegen de gordel niet. Een bestuurder reed te snel en kreeg voor deze overtreding een bekeuring.

Delfzijl: auto slaat over de kop

Een 43-jarige automobilist uit Delfzijl is in de nacht van donderdag op vrijdag gewond geraakt. De man verloor op een rotonde aan de Oosterveldweg de macht over het stuur. De auto sloeg over de kop. De bestuurder gaf toe onder invloed te zijn. De man is met pijnlijke ribben overgebracht naar een ziekenhuis. In het ziekenhuis is bloed afgenomen. De politie heeft het rijbewijs van de man ingevorderd en maakt proces-verbaal op.

Hoogezand: automobiliste gewond

Een 25-jarige automobiliste uit Hoogezand is donderdagavond gewond geraakt. De vrouw reed vanaf de Kerkstraat een rotonde op. Zij verleende daarbij geen voorrang aan een automobilist die al op de rotonde reed. De vrouw is met pijklachten aan nek en rug overgebracht naar het ziekenhuis. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Wedde: bestuurder landbouwvoertuig gewond

Een 34-jarige bestuurder van een landbouwvoertuig uit Wedde is donderdagochtend in zijn woonplaats op de Hoofdweg gewond geraakt. Aan het voertuig was een lepelmaaier bevestigd. De man wilde uitwijken voor een tegenligger en kwam vervolgens met de maaier tegen een boom aan. Hierdoor verloor hij de macht over het stuur en kwam tegen een tweede boom tot stilstand. De man is met een hoofdwond en rugklachten overgebracht naar het ziekenhuis. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Winsum/Aduard: verkeerscontrole

Bij een verkeerscontrole op de Onderdamsterweg in Winsum en de Burgemeester van Barneveldweg in Aduard zijn donderdagmiddag 43 automobilisten gecontroleerd op het dragen van de veiligheidsgordel. Vijf bestuurders waren in overtreding. Daarnaast is in Winsum eenmaal een bekeuring uitgereikt voor fout parkeren.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft donderdag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Ten Post, N360: aantal geregistreerde voertuigen: 860, aantal overtredingen: 12, hoogst gemeten snelheid: 101 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Nieuwe Pekela, N366: aantal geregistreerde voertuigen: 469, aantal overtredingen: 78, hoogst gemeten snelheid: 121 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.