Dienstenbond CNV

Nieuw onderhandelingsresultaat CAO Crematoria

03-11-2006

In het voorjaar van 2006 heeft CNV Dienstenbond een onderhandelingsresultaat aan u voorgelegd. De werkgevers in de crematoria wilden toen met de salarissen een pas op de plaats maken en ook wilden ze verslechteringen doorvoeren. Het was een uiterst mager resultaat en de leden hebben dat ook terecht afgewezen.

Afgelopen dinsdag is er opnieuw onderhandeld. De werkgevers zijn deze ronde wel bereid geweest om de inzetbrief van CNV Dienstenbond serieus te nemen. Uitkomst van het overleg is een onderhandelingsresultaat dat wij met een positief advies aan u voorleggen.

Wat is er afgesproken:

Salaris:
een structurele verhoging per 1 juli 2006 van 1.75% een eenmalige uitkering van 0,5% van het jaarsalaris (12 maal het vaste bruto maandsalaris)

Onderzoek lonen:
Veel van onze leden zijn van mening dat de salarissen bij de crematoria te laag zijn in relatie tot wat in andere bedrijfstakken wordt betaald. Eerder al hebben we voorgesteld dat te onderzoeken. De werkgevers hebben dat altijd halsstarrig tegengehouden. Afgelopen dinsdag zijn ze met dit voorstel echter wel akkoord gegaan. Er komt een commissie die objectief zal onderzoeken of de salarissen van medewerkers in de crematoria wel of niet in de pas lopen met de salarissen in andere bedrijfstakken. Namens CNV Dienstenbond zal ondergetekende deel uitmaken van de commissie.

Zaterdagtoeslag:
Anders dan de werkgevers wensen blijft de zaterdagtoeslag gehandhaafd.

Wet gelijke behandeling:
Werkgevers menen dat op grond van de WGB o.a. extra verlof voor oudere werknemers afgeschaft dient te worden. Naar de mening van CNV Dienstenbond is er echter een objectieve rechtvaardiging om die dagen in stand te houden. Werkgevers zijn hier in meegegaan. Die dagen worden niet afgeschaft.

Pensioenopbouw in het 2e ziektejaar:
De werkgevers wensten de pensioenopbouw in het 2e ziektejaar te verlagen. Afgesproken is nu dat de pensioenopbouw in het 2e ziektejaar 100% bedraagt.

WAO/WIA:
In de huidige CAO staat in bijlage III onder punt 4 een toelichting op het WAO-gat. Dit artikel wordt zodanig aangepast dat hiervoor een dekking van het WIA-hiaat in de plaats komt. Werkgever zal de werknemers een (collectieve) verzekering aanbieden die het risico bij arbeidsongeschiktheid in de klasse 35% tot 80% dekt. Dat conform de WIA wetgeving. De premie voor deze dekking is voor rekening van werknemers. Het nu bereikte onderhandelingsresultaat is een duidelijke verbetering ten opzichte van het eerder afgewezen resultaat. CNV Dienstenbond legt dit behaalde resultaat dan ook met een positief advies aan u voor.

Per e-mail kunt u uw mening kenbaar maken. Wij verzoeken u uiterlijk vóór woensdag 15 november te reageren.

Voor opmerkingen en/of vragen
Steffe Bak
035-6460580
s.bak@cnvdibo.nl