Politieberichten Eemland zuid, 10.55 uur

Utrecht, 03-11-2006

Diefstal met geweld

WOUDENBERG - Op maandag 30 oktober heeft er, tussen 17.50 en 18.00 uur, een gewelddadige diefstal plaatsgevonden in de Aldi Supermarkt, gevestigd aan de Dorpsstraat.

Na het opmaken van de kassa liep een van de caissières met een kassalade naar het kantoor, toen zij een duw kreeg. De caissière raakte uit balans en op datzelfde moment werd de kassalade uit haar handen getrokken door een man. Samen met een andere mannen holde de man met de kassalade de winkel uit. Buiten vervoegde zich een derde man bij de twee verdachten en renden zij langs de Albert Heijn de Dorpsstraat uit.

Van één van de mannen is een beknopt signalement bekend. Het gaat om een man met donker haar en een lichtgetint uiterlijk. De man was gekleed in een grijs/groene jas met een streep op de mouwen.

Eventuele getuigen wordt verzocht contact op te nemen met de politie van Eemland zuid op telefoonnummer 0900-8844. Anoniem bellen kan op het telefoonnummer 0800-7000.

Mishandeling

AMERSFOORT - Twee mannen zijn donderdagavond 2 november aangehouden voor mishandeling van een 42-jarige Amersfoorter.

Omstreeks 18.50 uur meldde de Amersfoorter zich op het politiebureau. Hij had in een horecagelegenheid aan de Schimmelpenninckstraat een hoofdwond opgelopen nadat een 31-jarige plaatsgenoot hem met een asbak op zijn hoofd had geslagen. De politie stelde een onderzoek in en hield de 31-jarige man aan. Die verklaarde dat het slachtoffer ruzie had gezocht. Een 36-jarige Amersfoorter meldde zich vrijwillig op het politiebureau; hij was betrokken bij de mishandeling en is ook als verdachte aangehouden. De politie onderzoekt de zaak.