Politie Drenthe

vrijdagmorgen

Assen, 03-11-2006

Bestuurder schrikt van overstekend beest
AALDEN - Donderdagmorgen, omstreeks 05.30 uur, schrok een 33-jarige automobilist uit Schagen van een overstekend beest toen hij over de Gelpenberg reed. Hij remde stevig om het beest te ontwijken waardoor hij in de slip raakte. De auto kwam tegen een dikke eik tot stilstand en raakte hierdoor total loss. De bestuurder kwam er met de schrik vanaf. Het is niet bekend van welk beest de bestuurder schrok. (06-194854)

Man bij oversteken zwaar gewond
EEXT - Donderdagmiddag omstreeks 17.00 uur werd een overstekende man door een automobiliste aangereden bij een oversteekplaats aan de N34. De 80-jarige man uit Eext liep met de fiets aan de hand de weg over en zag de 64-jarige automobiliste uit Borger niet naderen. Zij kon de man niet meer ontwijken en reed de man aan. Als gevolg hiervan raakte de man ernstig gewond aan zijn been, hij werd naar het UMCG overgebracht. (06-195108)

Agenten bekeuren snorfietster
MEPPEL - In de nacht van donderdag op vrijdag zagen agenten een 19-jarige vrouw uit Meppel op haar snorfiets over het fietspad langs de Werkhorst rijden. Een blaastest wees een alcoholpromillage uit van 0,55. (06-195141)

Politie controleert op alcohol
ANNEN - In de nacht van donderdag op vrijdag controleerden agenten een 18-jarige bestuurder uit Erica toen hij over de Anlooerweg reed in zijn personenauto. Een blaastest wees een alcoholpromillage uit van 0,9. (06-195139)

Politie controleert verkeer Kanaal B
EMMER COMPASCUUM - In verband met de wegomleiding over Kanaal B heeft de politie het verkeer gecontroleerd. Er werden vier automobilisten bekeurd omdat zij zich niet aan de borden voor eenrichtingsverkeer hielden. Bewoners langs Kanaal B parkeerden hun auto zodanig dat passerende bussen langzamer moesten rijden. Ook plaatsten zij borden langs de weg met daarop teksten om bestuurders op te roepen hun snelheid te matigen. Bewoners reageren hiermee op de in hun ogen te hoge snelheid van autobussen. De auto's werden volgens de verkeersregels geparkeerd. (06-195111)

Bekeuring na opvallend rijgedrag
ASSEN - Donderdagmiddag zagen agenten opvallend rijgedrag van een automobilist. De 20-jarige bestuurder uit Assen reed slingerend over de Groningerstraat om de verkeersdrempels te ontwijken. Controle van de bestuurder wees uit dat de man geen rijbewijs had waarvoor hij een bekeuring kreeg. (06-195047)

Bestuurder is niet overtuigd van onveilig rijgedrag MEPPEL - Donderdagavond reed een surveillerende agent in een niet-herkenbare dienstauto over de N375. Hij werd daar ingehaald door een snelle automobilist. Hij achtervolgde deze waarbij een snelheid van 180 km/uur werd gehaald. De man werd bij de oprit van de A32 staande gehouden. Hij kreeg een proces-verbaal. De 29-jarige bestuurder uit Pesse vond dat hij met zijn auto (BMW M3) best sneller kon rijden omdat die auto er voor gebouwd was. Hij vond het onverantwoord en onveilig dat de politie in een gewone Opel met deze snelheid achter hem aanreed. "U had voor uw veiligheid mij beter kunnen laten gaan. Uw auto is hier niet op gebouwd" zei de man. (06-195088)

Grasmaaiers gestolen
HOOGEVEEN - Tussen dinsdagavond en woensdagmiddag zijn bij een bedrijf aan de Zeppelinstraat vier gras(zit)maaiers weggenomen. In het hek rondom het terrein werd een gat gemaakt. Een 29-jarige man uit Hoogeveen deed namens het bedrijf aangifte. De waarde van de zitmaaiers is ¤ 4.400,-. (06-194782)

Wilt u meer informatie over deze berichten, dan kunt u bellen met Bert Peters, tel. 0592 - 36 1280.