Gemeente Schiedam


November

Ministerie van OCW verstrekt bijdrage van 500.000,00 om de huisvesting van de Gravin Aleidaschool aan te passen

03 november 2006

Het rijk heeft in april van dit jaar een regeling in het leven geroepen om de aanpassing van de huisvesting van brede scholen te stimuleren. Bij de huisvesting van brede scholen doen zich knelpunten voor waardoor een optimale samenwerking tussen de partners die deelnemen aan de brede school belemmerd wordt. Zowel de bestaande brede scholen als de brede scholen die nog in de startfase verkeren zijn gebaat bij een impuls die knelpunten in de huisvesting kan helpen oplossen. De gemeente Schiedam heeft samen met het bestuur van de Gravin Aleidaschool een aanvraag gedaan om in aanmerking voor een bijdrage te komen voor het aanpassen, renoveren en uitbreiden van de Gravin Aleidaschool aan de Oostsingel. Aanvragen om van deze regeling gebruik te kunnen maken moesten voor 15 juli van dit jaar zijn ingediend. Landelijk zijn er veel aanvragen ingediend en het totaal beschikbare budget was dan ook overtekend. Het is dan ook verheugend dat aan het project van de Gravin Aleidaschool de maximale bijdrage van 500.000,00 is toegekend.

Het project is erop gericht om de beperkingen op te heffen van het huidige schoolgebouw. Het schoolgebouw dateert uit 1928, staat stevig en heeft een fraai trappenhuis, maar het voldoet totaal niet meer aan de eisen van deze tijd. De lokalen zijn te klein, de peuterspeelzaal ligt fysiek te ver verwijderd van de kleuterlokalen en het bijbehorende plein. In samenspraak tussen gemeente Schiedam en het schoolbestuur is nu een renovatie/restauratieplan ontwikkeld waarin de brede school, de samenwerking met de peuterspeelzaal en de voor-tussen-en naschoolse opvang bij elkaar kunnen worden geplaatst en er extra ruimte wordt gecreëerd voor activiteiten in gangen en gemeenschappelijke ruimten.

Met deze financiële bijdrage kunnen de plannen verder uitgewerkt worden, waarna snel de uitvoering van de aanpassing en uitbreiding ter hand kan worden genomen.

Ontdek Schiedam Gemeentearchief Postbus 51 Politie Stadsregio