Politieberichten Rijn & Venen, 12.00 uur

Utrecht, 03-11-2006

Vernielingen autos mogelijk opgelost

MIJDRECHT - Mede dankzij getuigen is de politie op het spoor gekomen van twee jongens van 13 en 11 jaar uit Mijdrecht die vermoedelijk betrokken zijn bij het bekrassen van autos.

Vanaf half oktober zijn bij de politie tientallen aangiftes binnengekomen van autos die bekrast zijn met name in de wijk Proostdijland zuid. Een getuige had bij één van de vernielingen twee jongens gezien en kon een goed signalement geven. Naar aanleiding hiervan startte de politie direct een onderzoek en mede dankzij goede tips van burgers kwamen de twee jongens in beeld. De 13-jarige jongen is woensdag 25 oktober aangehouden en heeft inmiddels een aantal vernielingen bekend. De 11-jarige jongen is donderdag 26 oktober aangehouden en gehoord. Uit verder onderzoek blijkt dat niet alle vernieldingen gepleegd zijn door de verdachten. Het onderzoek bevindt zich nu in een afrondende fase. Dit betekent dat tegen de 13-jarige jongen proces-verbaal is opgemaakt en wordt ingestuurd naar het Openbaar Ministerie voor verdere behandeling. De 11-jarige jongen kan gezien zijn leeftijd niet strafrechtelijk worden vervolgd.

Verkeerscontrole

VINKEVEEN / MIJDRECHT Donderdagmiddag en avond heeft de politie een verkeerscontrole gehouden op de Herenweg en de Genieweg. Er waren acht bromfietsen die een te hoge constructiesnelheid hadden. Ook werd er bekeurd voor het niet tonen van het rijbewijs, kentekenbewijs en het niet dragen van de gordel. In totaal werden er 463 bestuurders gecontroleerd op alcohol. Er werden drie personen bekeurd die onder invloed waren van alcohol.

Koperdieven aangehouden

HARMELEN In de nacht van woensdag op donderdag heeft de politie op de Industrieweg twee mannen op heterdaad aangehouden die verdacht worden van bedrijfsinbraak. Surveillerende agenten reden omstreeks 03.45 uur op de Industrieweg toen zij een grijs busje voor een bedrijfspand zagen staan. De achterklep stond open en in de laadbak lag een behoorlijke hoeveelheid koperdraad. Tevens was één van de hekdelen en een deur van het bedrijfspand geforceerda. In het pand trof de politie twee personen aan, een 16-jarige man uit Utrecht en een 29-jarige man uit Utrecht die zich hadden verstopt in het pand. Zij werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. De bestelauto is in beslag genomen alsmede het koperdraad.

Scootercontrole

MAARSSEN Op donderdag 2 november heeft de politie tussen 19.15 en 21.00 uur een scootercontrole gehouden. In totaal werden 17 scooters gecontroleerd en 14 bekeuringen geschreven voor o.a. het voeren van een te hoge snelheid, het niet kunnen tonen van de verzekering en voor het geen deugelijke remmen.