Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut

KNMI-klimaatonderzoeker Gerbrand Komen op radio 4 Zaterdag gastpresentator van een goede morgen met... 03 november 2006 - Prof. dr. Gerbrand Komen, tot voor kort directeur Klimaatonderzoek en Seismologie van het KNMI, is zaterdag gastpresentator van "Een goede morgen met....". Iedere zaterdagochtend van 9 tot 11 op radio 4, presenteert een bekende Nederlander zijn favoriete muziek.
Gerbrand Komen is naast zijn werk als klimaatonderzoeker een groot muziekliefhebber en op dat gebied een fijnproever. Hij luistert niet alleen graag naar muziek maar speelt zelf ook orgel en piano en zingt in het Nederlands concertkoor. Hij zong met verschillende dirigenten waaronder beroemdheden als Neeme Järvi en Valery Gergjev. Hij concerteerde als organist en begeleider in binnen- en buitenland en speelde op prachtige orgels onder meer in Venetië en Hamburg.

Vorige maand nam hij afscheid van het KNMI met een goed bezocht symposium over de voorspelbaarheid van het klimaat. Ook bij zijn afscheid in De Bilt klonk muziek: zijn collega's brachten hem een muzikale ode.

Luister zaterdagochtend tussen 9 en 11 uur naar de TROS op radio 4. Meer informatie over de muziekkeuze van Gerbrand Komen vindt u onder Externe links op de website van "Een goede morgen met...."

Eerste uitgave: 03-11-06