Politie Twente

Persberichten Politie Twente 3 november 2006

Tanken zonder te betalen

Almelo

De politie heeft op donderdag 2 november om 21.50 uur een 43-jarige man uit Almelo aangehouden. De man had eerder op de avond bij een tankstation aan de Henriette Roland Holstlaan in Almelo benzine getankt zonder te betalen. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau en aldaar voor verhoor opgesloten. De politie maakt proces-verbaal op. (06-147707)

Verdachte van vernieling aangehouden

Almelo

Een 43-jarige man uit Almelo is op 3 november om 00.15 uur in zijn woning door de politie aangehouden. De man had even daarvoor een aantal ruiten vernield van een woning gelegen aan de Smetanastraat in Almelo. Problemen in de relatiesfeer waren de aanleiding voor de vernielingen. De De 43-jarige verdachte is na zijn aanhouding overgebracht naar het politiebureau en is voor verhoor opgesloten. De 20-jarige bewoner heeft bij de politie aangifte van vernieling gedaan. (06-147784)

Gewonde bij aanrijding

Hengelo

Bij een aanrijding op de Herinckhavestraat in Hengelo is op donderdag 2 november om 22.05 uur een 32-jarige vrouw uit die stad gewond geraakt. De vrouw reed in haar auto op de Herinckhavestraat. Aangekomen bij de Havezatenlaan stopte zij om voorrang te verlenen aan een 36-jarige Hengelose automobiliste die voor haar van rechts kwam. Een 29-jarige Hengeloër die achter haar reed had te laat in de gaten dat de auto voor hem remde. Een kop/staart aanrijding was het gevolg, waarbij de auto waarin de 32-jarige reed tegen de auto van de 36-jarige vrouw botste. De 32-jarige Hengelose raakte gewond en is met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht. (06-147768)

Verdachte van diefstal met geweld aangehouden

Enschede

Op donderdag 2 november om 18.50 uur werd door een beveiligingsmedewerker van een winkel aan het Hendrik Jan van Heekplein een 30-jarige Enschedeër aangehouden. De medewerker betrapte de 30-jarige op het stelen van een aantal truien. De Enschedeër verzette zich tegen zijn aanhouding en schopte de beveiligingsmedewerker. De politie kwam ter plaatse en nam de verdachte die onder invloed van alcohol en drugs verkeerde mee naar het politiebureau. Daar is hij voor verhoor opgesloten en later op de avond voor nader onderzoek in verzekering gesteld. De politie maakt proces-verbaal op. (06-147677)

Jongen met mes bedreigd

Enschede

Een 22-jarige man uit Enschede is in de nacht van donderdag 2 november op vrijdag 3 november om 04.40 uur met een mes bedreigd. De 22-jarige stond voor een horecagelegenheid aan de Stadsgravenstraat toen hij werd aangesproken door een voor hem onbekende man. De man begon ruzie te zoeken en gedroeg zich zeer agressief. Plotseling pakte hij een mes en zette dat op de keel van de 22-jarige man. Daarna liet hij hem los. De inmiddels gearriveerde politieagenten troffen de verdachte, een 29-jarige Enschedeër, op de Stadsgravenstraat. De verdachte gedroeg zich vervelend en wilde het mes niet aan de agenten afgeven. Met gepast geweld werd de verdachte naar de grond gewerkt. De agenten troffen het mes in de kleding van de verdachte aan en namen het in beslag. De 29-jarige verdachte werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Daar is hij voor verhoor opgesloten. (06-147809)

Mishandeling

Enschede

De politie hield op vrijdag 3 november rond middernacht een 20-jarige man uit Enschede aan. De man had eerder op de avond in een horecagelegenheid aan de Stadsgravenstraat in Enschede een 22-jarige man uit Zevenaar mishandeld. Ter plaatse gaf een getuige een goed signalement van de dader door aan de politieagenten. De 20-jarige verdachte kon op de Emmastraat in Enschede worden aangehouden. Hij is voor verhoor in het politiebureau opgesloten. De man uit Zevenaar raakte bij de mishandeling niet gewond. Hij zal bij de politie nog aangifte doen van mishandeling. De politie maakt proces-verbaal op. (06-147781)

Ruzie in parkeergarage

Enschede

Bij de politie werd op vrijdagmorgen 3 november om 05.00 uur een vechtpartij in de parkeergarage onder het Van Heekplein in Enschede gemeld. Politieagenten troffen op het eerste dek een vijftal mannen aan. Een 32-jarige Hengeloër en een 23-jarige Oldenzaler verklaarden door de twee andere mannen in de parkeergarage te zijn mishandeld. Een vriend was hiervan getuige geweest. De twee hadden even daarvoor twee 18-jarige Enschedeërs aangesproken op hun gedrag toen zij in de binnenstad een prullenbak in brand staken. Daarna vervolgden zij hun weg. Aangekomen in de parkeergarage werden zij door de twee Enschedeërs opgewacht en mishandeld. In de parkeergarage werden de verdachten aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar zijn ze voor verhoor opgesloten. De twee slachtoffers hebben aangifte van mishandeling gedaan. De politie maakt proces-verbaal op. (06-147813)

Dierenmishandeling

Enschede

Een 41-jarige inwoonster van Enschede heeft bij de politie aangifte gedaan van vergiftiging van haar hond. De aangeefster vermoedt dat haar hond tussen 22 en 24 oktober 2006 stukken gebakken spons heeft gegeten die in haar achtertuin waren gegooid. Haar hond werd na het eten van de spons erg ziek waarop de dierenarts de hond heeft laten inslapen. Bij de politie is bekend dat de afgelopen maanden in de wijk Hogeland meer dieren, met name katten, zijn mishandeld. Deze werden vergiftigd en beschoten. De politie verzoekt mensen die meer kunnen vertellen over de dierenmishandelingen zich te melden via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem, 0800-9000. (06-147345)

Getuigenoproep: jongen aangereden, automobiliste rijdt door

Almelo

De politie is op zoek naar getuigen van een aanrijding op de Apollolaan in Almelo. Een 12-jarige jongen uit Wierden was op vrijdag 3 november om 08.10 uur met zijn fiets op weg naar school toen hij van achteren werd aangereden door een auto. Hij kwam ten val en raakte licht gewond aan zijn been. Zijn fiets raakte zwaar beschadigd. De automobiliste met kort donker haar reed in een lichtblauwe Peugeot 205. Zij haalde luid claxonnerend een groepje scholieren in waarbij ze de 12-jarige fietser aanreed. Na de aanrijding stopte ze niet om haar identiteit kenbaar te maken. Getuigen kunnen zich melden via 0900-8844. (06-147888)

Getuigenoproep mogelijke overval

Losser

Op vrijdag 3 november vond rond middernacht vermoedelijk een poging tot overval plaats op een cafetaria aan de Gronausestraat in Losser. Een 46-jarige medewerkster was rond sluitingstijd bezig om spullen naar binnen te halen. Toen zij buiten stond kwamen er twee mannen aanlopen. Een van de mannen droeg een "Scream" masker en hield in zijn hand een op een pistool gelijkend voorwerp. De vrouw die op de hoogte was van een soortgelijke overval in Losser eerder dit jaar bedacht zich geen moment en rende weg. Zij zag de twee mannen de cafetaria binnen lopen en kort daarna weer vertrekken. Door het schreeuwen van de vrouw werden twee fietsers gealarmeerd. Zij zetten de achtervolging in maar troffen de mannen niet meer aan. De politie kwam ter plaatse en stelde een onderzoek in. Uit dit onderzoek kwam naar voren dat er geen spullen waren weggenomen uit de cafetaria. De politie zoekt getuigen die meer kunnen vertellen over bovengenoemde twee mannen. Zij kunnen zich melden via telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem, 0800-9000. (06-147792)



Politie Twente