Gemeente Meppel


Postbus 501
7940 AM Meppel
Stadhuis Grote Oever 26
tel. (0522) 850500

Uitkomst Europese aanbesteding huishoudelijke verzorging 10 Drentse gemeenten (3-11-2006)

Met de invoering van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) per 1 januari 2007 gaat de huishoudelijke verzorging over van de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten naar de Wmo. Daarmee wordt de uitvoering van de huishoudelijke verzorging een verantwoordelijkheid van de gemeente.

De Wmo schrijft voor dat de gemeente inwoners voor huishoudelijke verzorging de keuze moet bieden tussen een persoonsgebonden budget (pgb) of een verstrekking in natura.

Voor de verstrekking van huishoudelijke verzorging in natura doorlopen de gemeenten Aa en Hunze, Borger-Odoorn, Coevorden, De Wolden, Emmen, Hoogeveen, Meppel, Midden-Drenthe, Noordenveld en Westerveld gezamenlijk een Europese aanbestedingsprocedure. Daarbij zijn de gemeenten voornemens om met meerdere aanbieders een raamovereenkomst af te sluiten, waardoor de klanten kunnen kiezen uit meerdere dienstverleners.

Burgemeester & Wethouders van de 10 gemeenten hebben in het kader van het gezamenlijke aanbestedingstraject onder meer het volgende besloten:

De Gemeente Meppel is voornemens de opdracht te gunnen aan:
- De Zorgzaak bv,

- Stichting Thuiszorg Diensten centrale,

- Samenwerkingsverband De Nieuwe Zorg Thuis, De Stouwe en Zorgcentra Zuidwest Drenthe,

- Stichting Icare en

- Zorgcombinatie Noorderboog
en met elk individueel een raamovereenkomst af te sluiten.

De gemeenten zijn van plan na 16 november te starten met het opmaken en afsluiten van de raamovereenkomsten, opdat vanaf 1 januari 2007 de gemeenten hun inwoners, die daarvoor in aanmerking komen, kunnen voorzien van huishoudelijke verzorging.